Rob Halford: Glenn Tiptonin päätös jäädä pois Judas Priestin kiertueelta syntyi vasta viime viikolla – ”Sulattelemme asiaa vielä itsekin”

Laulajan mukaan kitaristin ja bändin jatko on yhä täysin avoin kirja.

Heavy metal -ikoni Judas Priest yllätti faninsa alkuviikosta paljastamalla pitkäaikaisen kitaristinsa Glenn Tiptonin sairastavan Parkinsonin tautia, joka on edennyt siihen pisteeseen, että hän on päättänyt jäädä syrjään yhtyeen tulevalta kiertueelta. Nokkamies Rob Halford kertoo The Quietus -lehdelle päätöksen yllättäneen myös muun bändin, vaikka he toki olivatkin sairaudesta tietoisia.

– Sulattelemme asiaa vielä itsekin. Glenn teki päätöksen jäädä pois kiertueelta vasta viime torstaina [8. helmikuuta], joten me prosessoimme vielä tätä kaikkea sekä mahdollisia jatkotoimenpiteitä, Halford sanoo.

– Glenn on taistellut Parkinsonia vastaan nyt kymmenen vuotta eikä ole sinä aikana antanut sen estää häntä kirjoittamasta biisejä, äänittämästä tai keikkailemasta. Haluan painottaa, että hän pystyy yhä soittamaan kitaraa, mutta kaikkein haastavimmat biisit, joita meidän täytyy settiimme sisällyttää, tuottavat hänelle vaikeuksia. Oli todella rohkea ja vaikea päätös Glenniltä antaa lippu Andy Sneapin [uuden Firepower-albumin tuottaja, joka korvaa Tiptonin yhtyeen kiertueella] kannettavaksi.

Halford painottaa, ettei Tipton ole kuitenkaan kokonaan ulkona bändistä, ainoastaan hänen roolinsa siinä on muuttunut. Tipton saattaa yhä myös piipahtaa keikoilla soittamassa vanhoja klassikoita, mikäli hänen kuntonsa vain sallii sen. Bändin ja Tiptonin jatkokuviot ovat tällä hetkellä kuitenkin täysin avoin kirja.

– Joka päivä tapahtuu uusia harppauksia eteenpäin lääketieteessä ja asioissa, jotka voivat käyttää tällaisissa tapauksissa. Kaikki se on myös osa Glennin tarinaa. Kuka tietää, vuoden tai kahden päästä tilanne voi olla täysin erilainen. Sillä välin toivomme parasta ja Glenn saattaa piipahtaa lavalla missä tahansa, koska tahansa, Halford toteaa.