Rob Halford päivittää Judas Priestin tulevan albumin kuulumisia – Parkinsonia sairastavaa Glenn Tiptonia kuullaan levyllä, laulaja vahvistaa

Sami Lommi

Judas Priest -laulaja Rob Halford jutusteli yhtyeen seuraavan studioalbumin työstön edistymisestä espanjalaisen Mariskal Rockin haastattelussa.

Vuoden 2018 Firepower-albumin seuraajaa on työstetty jo hyvän tovin.

”Nämä jutut etenevät hitaasti mutta varmasti, kuten aina”, Halford toteaa. ”Yleensä kun lähdemme maailmankiertuelle, promotoimme silloin uutta levyä. Teimme tällä kertaa jotain hieman erilaista, koska kyseessä olivat 50-vuotisjuhlallisuudet, ja [kiertue] tulee jatkumaan ensi vuoteen.”

”Se kuulostaa hyvältä, oikein vahvalta”, mies toteaa uudesta levystä puhuessaan. ”Olen todella innoissani faniemme puolesta. Se tulee olemaan jälleen yksi mahtava näyttö siitä intohimosta, mitä meillä biisintekijöinä ja soittajina on saattaa tämä maaliin ja vapauttaa maailmalle uutta metallia.”

”Meillä on roppakaupalla uutta materiaalia”, Halford jatkaa. ”En tiedä koska viimeksi puhuimme, mutta meillä on sittemmin ollut iso biisintekosessio – maaliskuussa, mikä vuosi se nyt sitten olikaan; ei tämä, mutta luullakseni viime vuosi. Sitten meillä oli toinen ennen Bloodstock-festivaalia [elokuussa]. Meillä on vahva, vahva nippu id… noh, ne ovat enemmän kuin ideoita – ne ovat valmiita kappaleita. Emme ole vielä päässeet täyteen tuotantovaiheeseen.”

”Se tulee olemaan mahtavaa”, laulaja lisää. ”Se tulee olemaan todella, todella mahtava hetki.”

Parkinsonin tautia sairastavan kitaristi Glenn Tiptonin roolista Halfordilla on seuraavaa sanottavaa:

”On erilaisia tapoja hoitaa tämä. Glenn pystyy edelleen soittamaan kitaraa. Hän soittaa sitä eri tavalla, mutta hän kykenee edelleen soittamaan. Hän esiintyi kanssamme hiljattain Bloodstockissa ja soitti Metal Godsin, Breaking The Law’n ja Living After Midnightin. Hän voi soittaa. Hän on mukana seuraavalla albumilla. Hän on arvokas mitä sitten tekeekään – todella tärkeä. Hän on Judas Priestin jäsen. Hän on edelleen mukana. Hän on edelleen tärkeä osa tätä bändiä ja mitä tämä bändi edustaa, erityisesti kappaleiden tekemisen kannalta. Hänellä on ollut valtava vaikutus tähän saakka tekemiimme biiseihin. Ja jatkamme edelleen säveltämistä – laitamme ideoita edelleen kokoon. Sitä ei voi vain lopettaa kappaleiden tekemistä. Kalenteri kertoo ja levylafka sanoo, että ’Haluaisimme levyn, plaa, plaa, plaa’, sillä valmistelu ottaa kuukausia ja sitten sitä pitää promota taas kuukausia. Kello käy koko ajan.”

”Hän on hyvä mies”, Halford ylistää Tiptonia. ”Hän on taistelija. Hän ei koskaan anna minkään pysäyttää itseään. Hän antaa voimaa ihmisille, jotka elävät aktiivista ja tuottavaa elämää Parkinsonin kanssa. Hän on hyvin pitkälti kuten No Surrender -kappale – heavy metal -sankari.”