Rob Halford paljastaa sairastaneensa syövän pandemian aikana – ”Olin samaan aikaan shokissa, kauhuissani ja outoa kyllä, helpottunut”

Judas Priest -solisti Rob Halford paljastaa saaneensa viime ja tänä vuonna hoitoa syöpään, joka on nyt remissiossa. Halford kertoo saaneensa eturauhassyöpädiagnoosin ensimmäisen kerran keväällä 2020.

”Minulla oli vuosi sitten pieni syöpätaistelu, josta selvisin, ja se on luojan kiitos nyt remissiossa”, Halford sanoo Heavy Consequencen haastattelussa. ”Se tapahtui sulkutoimien aikaan, joten asioilla on tapana tapahtua syystä, mitä tulee niiden ajoituksiin. En tunne muuta kuin kiitollisuutta ollessani tässä vaiheessa elämääni, tehden edelleen sitä mitä rakastan kaikkein eniten.”

Halford käsittelee aihetta Tunnustan-elämäkertansa uudessa painoksessa. Laulaja kertoo saaneensa syöpädiagnoosin selviteltyään vuonna 2017 alkaneita oireita.

”Olin samaan aikaan shokissa, kauhuissani ja outoa kyllä, helpottunut — nyt ainakin tiedän!” Halfrod kirjoittaa Heavy Consequencen mukaan.

”’Kuolenko minä?’ Se oli kaikki mitä pystyin ajattelemaan”, muusikko jatkaa. ”Tiedän kavereita jotka ovat kuolleet eturauhassyöpään. ’Ei, et tule kuolemaan, Rob’, tohtori Ali sanoi.”

Halfordin syöpä hoidettiin leikkauksella heinäkuussa 2020. Sairaudesta löytyi merkkejä uudelleen aiemmin tänä vuonna ja Halford kertoo käyneensä sädehoidoissa huhti-toukokuussa ja saaneensa terveen paperit kesäkuussa. Lisäksi Halford kertoo käyneensä umpilisäkkeen poistossa lääkärien löydettyä elimestä kasvaimen.

”Tämä on ollut kuluttava vuosi, sitä ei voi kieltää, mutta olen iloinen selvittyäni sen läpi”, Halford toteaa.