Rob Halford ylpeänä: ”Kun seison lavalla Pietarissa Venäjällä, se on voitto homoseksuaaleille”

25.8.2018 16:05

Judas Priest -solisti Rob Halfordilta kysyttiin hiljattaisessa Rochester City Newspaperin haastattelussa, voisiko hän joskus ajatella kirjoittavansa sanoituksia hivenen tavallisesta poikkeavasta perspektiivistä, kuten vaikkapa puhtaasti politiisesta kulmasta.

”Voisin tehdä niin, enkä koskaan sano en koskaan”, metallijumala tuumii. ”Jos olet muusiikko, mielestäni edessäsi on valtavasti erilaisia mahdollisuuksia. Jos kuitenkin astut politiikan maailmaan, sinun tulee olla aivan varma ja vakuuttunut siitä mitä olet tekemässä. Minulla on muutama hyvä ystävä, jotka tekevät tuon kaltaisia biisejä, ja omalla korokkeella pysyminen vaatii välillä paljon voimia.”

Parikymmentä vuotta sitten kaapista homomiehenä ulos tullut Halford jatkaa: ”Kun kuuntelet Priestin musiikkia ja katsot sanoituksia, sieltä löytyy referenssejä, jotka voisivat toimia savuverhona poliittisessa mielessä. En ole kuitenkaan varsinaisesti aktivisti. Joinain päivinä herään ja ajettelen, että ehkä minun pitäisi olla, erityisesti homoseksuaalina metallipäänä ja tietäen, että maailmassa riittää edelleenkin epäoikeudenmukaisuutta kaltaisiani kohtaan.”

”Toisaalta sitten taas, kun seison lavalla Pietarissa Venäjällä, se on voitto homoseksuaaleille”, mies toteaa. ”Toisinaan sinun ei tarvitse sanoa mitään. Seisot vain ja ihmiset tuumivat, että ’Tiedän täsmälleen mitä ajattelet siellä lavalla seisoessasi’. Jotkut mahtavimmista johtajista ovat olleet hyvin hiljaisia ja pitäneet matalaa profiilia. Volyymi henkilön ympärillä ei välttämättä ole ollut erityisen kovalla. Sinun tulee vain katsoa tuota henkilöä ja hoksata mitä he edustavat.”

Lisää luettavaa