Robert Plant esitti kauniin kunnianosoituksen edesmenneelle Mimi Parkerille: ”Hän inspiroi minua syvästi”

8.11.2022 10:27

Vuonna 1993 perustetun Low’n laulaja-perkussionisti Mimi Parker kuoli 5. marraskuuta. Parker sairasti pitkään syöpää, ja viitteitä muusikon heikentyneestä terveydentilasta saatiin jo kesällä, kun Low perui koko suunnitellun kiertueensa ja Helsingin Huvila-telttaan kaavaillun konsertin siinä samalla. Marraskuun alussa Parkerin aviomies ja yhtyetoveri Alan Sparhawk sitten ilmoitti sosiaalisessa mediassa suru-uutisen. Parker oli 55-vuotias.

Tieto muusikon kuolemasta sai useat nimekkäät artistit julkaisemaan hyvästelyviestejä Parkerille. Muun muassa Toolin Maynard James Keenan ja Wilco-johtaja Jeff Tweedy ovat surreet julkisesti Parkerin poismenoa. Nyt tuli julki myös Robert Plantin kunnianosoitus edesmenneelle, kun Plant esitti keikalla oman tulkintansa Low’n Monkey-kappaleesta.

”Olemme vaikuttuneet Minnesotan Duluthissa perustetun, upean Low-duon musiikista, ja tänään saimme valitettavasti tietää, että olemme menettäneet toisen näistä ihmisistä. Niinpä omistamme tämäniltaiset laulumme Mimille ja Alanille”, Plant kertoi yleisölle Glasgow’n King’s Theatressa viime sunnuntaina. Katso esitys alempaa.

Hyvästi, rouva Parker, ja kiitos kaikesta. On aina surullista, kun hieno muusikko poistuu keskuudestamme aivan liian aikaisin.

Lisää luettavaa