Robert Plantin soolourasta on pitkälti kiittäminen Phil Collinsia, sanoo laulaja – ”Hän oli voima, joka työnsi eteenpäin”

Collins oli Plantille merkittävä tuki John Bonhamin kuoleman jälkeen.
6.1.2023 16:39

Rocklegenda Led Zeppelin lopetti toimintansa vuonna 1980 rumpali John Bonhamin traagisen kuoleman vuoksi. Tämän jälkeen laulaja Robert Plant suuntasi soolouralle tehden yhteistyötä lukuisten eri hahmojen kanssa. Tuoreessa Vulture-lehden haastattelussa laulaja sanookin, ettei olisi ilman yhteistyökumppaneitaan ja ystäviään saanut aikaiseksi kahta ensimmäistä sooloalbumiaan, vuoden 1982 Pictures at Eleveniä sekä seuraavana vuonna ilmestynyttä The Principle Momentsia.

”Kun John menehtyi eikä Led Zeppeliniä enää ollut, piti löytää tapa jatkaa. Alku oli kivinen ja olin 32-vuotiaaksi saakka jonkinlaisella villillä ja absurdilla seikkailulla. Kirjoitin paljon muiden kanssa, mikä on hyvin intiimi asia. Kenelle tahansa on vaikeaa paljastaa itsensä toiselle musiikillisesti – toisten ihmisten minulle ja minun muille. Olin kirjoittanut runsaasti kappaleita muiden Zeppelinin jäsenten kanssa, joten minulta odotettiin paljon. Mutta sain paljon tukea ja voimaa ihmisiltä ympärilläni”, Plant toteaa.

Plant sanoo olevansa erityisen kiitollinen Phil Collinsille, jota ilman laulaja ei välttämättä olisi saanut soolouraansa siiville laisinkaan. Collins auttoi Plantia suuresti, vaikka miehellä olikin kiireitä menestyksekkäästi alkaneen oman soolouransa kanssa.

”Hän oli voima, joka työnsi eteenpäin ja toi mukanaan valtavasti positiivista energiaa ensimmäiselle levylle. Vaikeinta ei ollut kokoontua yhteen toisten ihmisten kanssa, kyse oli enemmän siitä, pelasivatko kemiat oikein”, Plant sanoo.

”Phil ei antanut niinkään neuvoja vaan enemmän rohkaisua ja miettimisen aiheita. Hän ei ottanut vankeja: hän soi itselleen vain hyvin pienen aikaikkunan, jolloin tuli studioon ja asioiden oli vain toimittava. Sitten hän lähti kanssani kiertueelle ja sanoi: ’Robert, se mies, joka istui takanasi kaikki nämä vuodet oli sankarini. Jos vain voin jotenkin auttaa sinua pääsemään takaisin taistelukuntoon, olen käytettävissä’.”

”Tämä tapahtui silloin, kun (Collinsin menestyssingle) In The Air Tonight ilmestyi. Vaikka hän käynnisteli erityisen vaikutavaa ja menestyksekästä omaa aikaansa, silti hän työskenteli kanssani ja miksasi levyäni.Mahtava sielu ja hyvä ihminen.”

Lisää luettavaa