Robottitunnelmaa tähtien takaa – Knucklebone Oscarin ja Eero Raittisen laserblues kohoaa jo avaruuteen asti

18.10.2018 13:52

Eero Raittinen ja Knucklebone Oscar julkaisivat tänään kolmannen singlen merkilliseltä laserblues-projektiltaan. Kaksikon käsittelyssä on tällä erää Brook Bentonin säveltämä ja Bobby Blandin vuonna 1959 levyttämä I’ll Take Care of You, josta myös muun muassa Mark Lanegan on tehnyt asiallisen version. Kuuntele alempaa.

”Tämä on perinteinen bluesballadi. Tavallaan traditionaalisin näistä tähän asti julkaistuista, mutta tosi kiintoisasti on Juho Vehmanen duunannut ja tuottanut tämän. Ei jää tylsän vaniljaiseksi pohjoisten valkonaamatoppahousujen coverkelailuksi, mikä tällasessa blueshiturissa voi olla ansana”, Oscar sanoo ja jatkaa:

”Alkuperäinen henki on tallella, mutta tunnelma ja meno ovat ihan eri. Ei Bobby Blandin orkkiksen kanssa pysty kamppailemaan samoilla lääkkeillä tai metodeilla. Nyt on humanoidit juosseet avuksi. Vocoder on ollut rock jo 1970-luvulta lähtien.”

”Tästä uudesta tuli aika vahva ensireaktio ja pelästyin oikein kunnolla tota robottiääntä, joka tuntui tulevan jostain haudan tai tähtien takaa. Olen huuli pyöreänä. Aika vaikea tietää, mutta so far so good kuitenkin. Tämä viimeisin on mun suosikki näistä kolmesta, vaikka tosiaan se laulu kuulostaa välillä Avaruusseikkailu 2001:n HAL-tietokoneelta”, Raittinen lisää.

Oscar ja Raittinen ovat paraikaa tien päällä, ja kaksikon blues-fiilistelyjä voi kuulla livenä alla olevan aikataulun mukaisesti:
19.10. Kangasala-talo
20.10. Hyvinkää-sali
27.10. Kehräämö, Pori
9.11. Järvenpää-talo
23.11. Vuotalo, Helsinki

Lisää luettavaa