Rock on kuollut? Hahhah! – Here’s Beast In Black!

Taustalakanassa lukee Beast In Black ja pienemmissä sivulakanoissa komeilevat sanat The Beast Is Back.

Voi hemmetti, kuinka oikeaan jälkimmäinen ”lausahdus” napsahtaa.

Nyt ollaan jo ennakosta loppuunmyydyn Helsingin Nosturin uumenissa, ja kitaristi Anton Kabasen kipparoima heavy / power metal -yhtye Beast In Black on lopettelemassa kaikkien aikojen toista headliner-keikkaansa. Intensiivinen tunnelma on katossa niin estradilla kuin yleisössäkin – aivan kuten edellisenä iltana Jyväskylän Lutakossa. Sielläkin Beast In Blackia odotti innokas loppuunmyyty tupa.

Battle Beastin riveistä eri teille kolmisen vuotta sitten lähteneen Kabasen uusi ryhmä on todellakin tullut takaisin – suunnilleen niin ryminällä kuin vain kukaan tai mikään voi. Yhtyeen viime vuonna ilmestynyt debyyttilevy Berserker oli odotetun kova, mutta Nosturin- ja Lutakon-keikat kertoivat vielä jostakin suuremmasta: siitä, että tämän viisikon paikka löytyy tulevina vuosina kansainvälisen heavy metalin terävimmästä kärjestä.

Tämä ei ole mielipide, tämä on fakta: Beast In Black on tappavan kova ryhmä, tarkastelipa sitä käytännössä miltä kantilta hyvänsä. Uusi rumpali Atte Palokangas sekoittaa sopivalla otteella vanhan koulun kovakätistä rocktahdittajaa, teknistä taituruutta ja showmeininkiä.

Mate Molnaria voi kuvailla pitkälti samoin määrein, vaikka tämän unkarilaisherran käsissä onkin (joskus lyömäsoittimeksikin kutsuttu) basso. Yhtyeen kitarapartio, Kabasen ohella muun muassa Udo Dirkschneiderin yhtyeessä muutaman sata keikkaa eri puolilla palloa paiskannut Kasperi Heikkinen, on eräs nykyisen heviskenen taitavimmista, tyylitajuisimmista – ja samalla tappavimmista.

Laulaja Yannis Papadopoulos sitten… No, tämä kreikkalainenhan on melko mykistävä tapaus. Mies nimittäin kykenee laulamaan ainakin neljällä varsin erilaisella äänellä, ilman minkäänlaisia ongelmia. Kabanen törmäsi Papadopoulosiin aikoinaan YouTubessa, ja paljon sitä onnekkaampaa törmäystä ei ole raskaammassa suomalaisessa musiikkimaailmassa koettu. Match made in heaven, kuten jossakin sanottaisiin.

Livesettinsä viime vuoden jälkipuoliskolla saapuneeseen Berserkeriin ja Kabasen kynäilemiin Battle Beast -hitteihin perustavan Beast In Blackin tulevaisuus näyttää harvinaisen valoisalta. Lauantaina yhtye aloittaa yli kuukauden pituisen Euroopan-kiertueen Rhapsodyn kanssa ja myöhemmin keväällä on tiedossa muun muassa muutaman keikan mittainen Japanin-reissu. Puhumattakaan loppuvuoden kuvioista…

Oliko se nyt Gene Simmons, Blackie Lawless vai joku toinen eläköityvä hahmo, joka äityi toitottamaan rockin kuolemaa? Hahhah!

Ylä- ja alapuolelta löytyy hieman livetunnelmia. Soundi palaa Beast In Black -asiaan asiaan.