Rock & Roll Hall Of Fame -lisäykset julki – ja kyllä, Judas Priest pääsi viimein mukaan kunniagalleriaan

4.5.2022 21:09

Eminem, Duran Duran, Dolly Parton, Lionel Richie, Eurythmics, Carly Simon, Judas Priest ja Pat Benatar ovat tämän vuoden lisäykset Rock & Roll Hall Of Fameen.

Rannalle jäivät Kate Bush, Beck, DEVO, Fela Kuti, MC5, New York Dolls, Rage Against The Machine ja Dionne Warwick.

Kunniagalleriaan pääsijöillä on ollut ”perustavanlaatuinen vaikutus nuorisokulttuurin soundiin ja he ovat auttaneet muuttamaan rock’n’rollin suuntaa”, toteaa Hall of Famen puheenjohtaja John Sykes lausunnossaan.

Judas Priest on toinen Musical Excellence Awardin pokkaava yhtye E Street Bandin jälkeen. Kunnianosoitus myönnetään ”artisteille, muusikoille, lauluntekijöille ja tuottajille, joiden omaperäisyydellä ja vaikutuksella musiikin luomiseen on ollut dramaattinen vaikutus musiikkiin”. Myös laulunkirjoittaja-/tuottajaduo Jimmy Jam & Terry Lewis saavat saman kunnian osakseen.

Early influence award -kategoriassa palkinnot napsahtivat Harry Belafontelle ja folk/blues-legenda Elizabeth Cottenille. Ahmet Ertegun Awardin pokkaavat puolestaan Jimmy Iovine ja Sylvia Robinson.

Priestistä nimensä kunniagalleriaan saavat Rob Halford, Ian Hill, Glenn Tipton ja Scott Travis sekä yhtyeen entiset jäsenet K.K. Downing, Les Binks ja Dave Holland.

”Vau, tämä on todella jännittävää — viimeinkin”, Halford intoilee Billboardin haastattelussa. ”Ja halleluja, Hall of Famessa on uusi metallibändi! Se on siunaus, jota olemme odottaneet.”

Halfordin mukaan K. K. Downingin mukanaolo ei hierrä kenenkään välejä.

”Heillä on kaikki oikeudet olla osa tapahtumaa. Olen todella mielissäni kaikkien puolesta”, laulaja toteaa. ”Ei ole mitään katkeruutta tai ahdistusta. Pinnan alla ei väreile mitään sellaista. Jos väreilisi, se täytyisi vain sysätä sivuun. Se täytyy sysätä sivuun ja vain hyväksyä ja kunnioittaa tätä upeaa mahdollisuutta ja sitä, mitä se merkitsee tunnustuksena ja juhlistuksena.”

Varsinainen Hall of Fame -gaala järjestetään 5. marraskuuta Los Angelesin Microsoft Theaterissa.

Lisää luettavaa