Roger Waters kommentoi kohuttua Berliinin-keikkaansa ja laulajasta esitettyjä syytöksiä

Raporttien mukaan keikka on poliisitutkinnan alla laulajan käyttämän SS-univormua muistuttavan asusteen vuoksi.
29.5.2023 12:08

Useat medialähteet raportoivat viime viikolla Berliinin poliisiviranomaisten tutkivan, rikkoiko Roger Waters lakia taannoisella keikallaan. Tutkinnassa keskitytään Watersin keikallaan käyttämään SS-univormua muistuttavaan asusteeseen, jota ex-Pink Floyd -muusikko on käyttänyt lavalla jo pitkään aina esittäessään vuoden 1979 The Wall -levyltä löytyvää In The Flesh -kappaletta. Lisäksi keikalla nähtiin jättimäinen lentävä sika, jonka kylkeen on piirretty erilaisia symboleja kuten juutalaisten daavidintähti. Tämäkin on ollut jo kauan osa Watersin keikkoja.

Waters julkaisi some-kanavissaan tiedotteen, jossa tämä kommentoi Berliinin-keikan ympärillä vellovaa kohua sekä natsi- ja antisemitistisyytöksiä. Watersin mukaan kyseessä on vain yritys hiljentää ja loata hänet sellaisten ihmisten toimesta, jotka ovat eri mieltä muusikon poliittisten mielipiteiden ja arvojen kanssa.

”Kyseiset elementit, jotka nyt on kyseenalaistettu, vastustavat selvästi fasismia, epäoikeudenmukaisuutta ja kiihkoilua kaikissa olomuodoissaan. Yritykset esittää nämä jossain muussa valossa ovat täysin poliittisia ja vilpillisiä”, Waters kirjoittaa.

”Kyseinen fasistisen kansankiihottajan esitys on ollut osa keikkoja Pink Floydin The Wallista alkaen. Olen käyttänyt koko elämäni vastustaakseni autoritaarisuutta ja sortamista missä ikinä sitä näen. Kun olin lapsi, Anne Frankin nimi mainittiin usein kotonani ja hän muistuttaa ikuisesti siitä, mitä tapahtuu, kun fasismiin ei puututa. Vanhempani taistelivat natseja vastaan toisessa maailmansodassa ja isäni maksoi siitä sen kovimman hinnan.”

”Riippumatta siitä, mitä näistä minua vastaan tehdyistä hyökkäyksistä seuraa, jatkan edelleen epäoikeudenmukaisuuden ja sitä harjoittavien tuomitsemista.”

Lisää luettavaa