Ronnie James Dio debytoi hologrammina saksalaisilla metallifestareilla – kiertuekin jo suunnitteilla

Dio Disciples, edesmenneen Ronnie James Dion entisistä soittokavereista koottu tribuuttiorkesteri sai vahvistuksekseen hard rock -jumalan itsensä kolmiulotteisessa muodossa Wackenin eilisiltaisen settinsä päätteeksi. Dion hologrammi asteli nimittäin yleisön suureksi hämmästykseksi lavalle We Rock -klassikkoanthemin ajaksi.

Eyellusion, yhtiö hologrammitekniikan takana, kertoo projektin olleen työn alla reilun vuoden verran ja Dion esiintymisen merkinneen ”ensimmäistä kertaa, kun hologrammi on esiintynyt livenä yhtyeen kanssa perinteisessä konserttimuodossa.”

Dion hologrammia ei ole suinkaan tarkoitus laittaa tämän jälkeen naftaliiniin, vaan kiertuesuunnitelmiakin on jo tehty vuodelle 2017, kuten Craig Goldy, Dio Disciplesin kitaristi paljastaa Rolling Stonelle:

”Tiedämme kuinka paljon fanit ikävöivät Ronnieta ja sitä erityistä, aivan ainutlaatuista elementtiä, jonka hän toi live-esiintymisiinsä. Saman magian luominen Wackenissa kaikkien fanien riemuksi oli kerrassaan uskomaton kokemus. Ronnie panosti niin suuresti keikkoihinsa fanien vuoksi ja juuri sen yritimme toisintaa tällä esityksellä. Emme malta odottaa, että pääsemme tuomaan tämän kokemuksen vielä suurempien fanijoukkojen ja kenties uudenkin fanisukupolven ulottuville ensi vuonna.”