Ronnie James Dion klassikkobiisi oli tehty alun perin Black Sabbathille, sanoo laulajalegendan vaimo

Dio oli kirjoittanutHoly DIverin lisäksi myös Don't Talk To Strangersin vielä Black Sabbathissa ollessaan.
12.7.2022 12:44

Mikäli Ronnie James Dio olisi 1980-luvun alussa jatkanut pitempään Black Sabbathin laulajana, olisi Sabbathin seuraava levy saattanut hyvinkin pitää sisällään Dion soolouran tunnetuimpiin kappaleisiin luettavan Holy Diverin. Edesmenneen laulajan vaimo ja manageri Wendy Dio puhui aiheesta tuoreessa Full Metal Jackien haastattelussa.

”Ronnie teki aina mitä halusi eikä hän koskaan kuunnellut, mitä levy-yhtiö tai joku muu häneltä halusi. Hän piti tiukasti päänsä levyjä tehdessään ja toivoi, että menestystä tulisi. Kenelläkään meistä ei ollut aavistustakaan, miten paljon menestystä lopulta tulisikaan”, Wendy Dio muisteli Ronnie James Dion soolouran alkuvaiheita.

”Hän oli vain pyöritellyt erilaisia juttuja ja kirjoittanut Holy Diverin ja Don’t Talk To Strangersin vielä Black Sabbathissa ollessaan, eli ne oli tarkoitettu Sabbathin kappaleiksi. Kun hän sitten lähti, saimme hänelle soolodiilin ja hän vain pisti ne kappaleet [levylle], kokosi bändin, kirjoitti muutaman biisin lisää ja se julkaistiin. Kaikki hämmästyivät siitä, millaisen vastaanoton levy sai, miten mahtava siitä tuli ja miten hyvin se on kestänyt aikaa.”

Dio julkaisi Holy Diver -soolodebyyttinsä vuonna 1983 eli sen julkaisusta tulee ensi vuonna kuluneeksi 40 vuotta. Levyn ajattomuudesta ja klassikkostatuksesta kertoo muun muassa se, että albumille tehtiin kunniaa Netflixin menestyssarja Stranger Thingsin viimeisimmällä kaudella. Tästä Wendy Dio on myös hyvin iloinen.

”Ennen pandemiaa minulta kysyttiin lupaa, että he voisivat käyttää logoa ja hänen oheistuotteitaan sarjassa. Sanoin, että minulla on paljon vintage-kamaa, lähetänkö niitä teille? He olivat hyvin kiitollisia, mutta sitten en enää kuullut heistä [vähään aikaan] ja ajattelin, että he varmaan unohtivat koko asian tai eivät käyttäneetkään mitään. Yhtäkkiä sarja julkaistaan ja Eddiellä (Munson, yksi sarjan päähahmoista) on farkkutakissaan Ronnien The Last In Line -kuva. Se oli minusta todella hienoa ja toivoin, että Ronnie olisi ollut näkemässä sen. Olen varma, että jossain tuolla ylhäällä hänen kasvoillaan on leveä hymy”, hän toteaa.

Lisää luettavaa