Rush-rumpali Neil Peartille järjestetään muistokonsertti – Tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen

Neil Peart lavalla vuonna 2013.
AOP

Konsertti pidetään Neil Peartin synnyinkaupungissa toukokuussa.

Tammikuussa menehtyneelle Rush-rumpali Neil Peartille järjestetään 16. toukokuuta muistokonsertti tämän synnyinkaupungissa Kanadan Hamiltonissa. A Night For Neil -konsertin järjestävänä tahona toimii hyväntekeväisyysjärjestö Overtime Angels yhteistyössä Peartin vanhempien kanssa. Konsertin tuotto ohjataan hyväntekeväisyyteen. Liput tulevat myyntiin perjantaina 28. helmikuuta.

”Fanit ovat todella halunneet kunnioittaa Neil Peartin muistoa jollain tavalla – eikä ihme, sillä hänen musiikkinsa kosketti miljoonien ihmisten elämää”, kommentoi yhtyeen läheinen ystävä Donna Halper, joka toimi radiojuontajana Clevelandissa vuonna 1973 ja auttoi yhtyettä saamaan ensimmäisen levytyssopimuksensa amerikkalaisen Mercury Recordsin kanssa.

Tarkempia tietoja konsertin esiintyjistä ei vielä tätä kirjoittaessa ole, mutta lavalla tullaan näkemään niin musiikkiesityksiä kuin puheita. CBC:n mukaan esiintyjät tulevat olemaan musiikkimaailman kärkikastia.

”Neil on monella tavalla edelleen läsnä, koska hänen musiikkinsa jatkaa elämistä. Tämä on yksi tapa kunnioittaa hänen elämäänsä ja perintöään. Tarkoituksena on luoda tapahtuma, joka tuo faneille paitsi iloa myös tunteen asian loppuun saattamisesta. Jos saamme luotua hymyn hänen perheensä ja fanien kasvoille ja voimme samalla kunnioittaa Neilin perintöä, se on todella mahtava juttu”, mukana konserttia järjestämässä oleva Harper jatkaa.

Fanit ovat myös pistäneet pystyyn vetoomuksen, että Peartille pystytettäisiin muistopatsas tai -kyltti Ontarion St. Catharinessa sijaitsevaan Lakeside Parkiin, jossa Peart vietti aikaa lapsuudessaan ja josta hän kirjoitti Rushille samannimisen kappaleen. Adressi on kerännyt jo lähes 26 tuhatta allekirjoitusta ja adressin perustaneen Tony McLaughlinin mukaan St. Catharinen kaupunginjohtaja on luvannut viedä asian eteenpäin siitä päättävälle lautakunnalle.

Rushin rumpali ja lyyrikko Peart menehtyi 67-vuotiaana glioblastoomaan eli aivokasvaimeen.