Rushille satelee kunnianosoituksia – All star -tribuuttilevy tuloillaan, Anthrax-rumpali julkaisee cover-ep:n

Kanadalaistrioa ja edesmennyttä Neil Peartia muistellaan nyt oikein olan takaa.
20.4.2022 20:13

Kanadalaiselle progesuuruus Rushille ja yhtyeen edesmenneelle rumpali-sanoittaja Neil Peartille omistettuja tribuuttijulkaisuja on lähiaikoina tulossa useampia ja vieläpä sangen nimekkäiden tekijöiden toimesta.

Ensimmäisenä ilmestymisvuorossa on Anthrax-rumpali Charlie Benanten masinoima Charlie Benante & Friends -ryhmän Moving Pitchers -ep, jolla Benante nimekkäine ystävineen tulkitsee sellaiset Rush-klassikot kuin Subdivisions, Red Barchetta, Freewill, La Villa Strangiato sekä YYZ. Benantea auttamassa ovat muun muassa kitaristi Alex Skolnick (Testament) ja basisti Ra Diaz (Suicidal Tendencies). Tulevana lauantaina Record Store Dayn kunniaksi ilmestyvä rajoitetun painoksen ep sai alkunsa Benanten karanteeniaikana työstämistä etäjamitteluvideoista.

”Neil Peartin kuolema ja pandemia saivat mieleni matalaksi. Minun oli pakko tehdä jotain luovaa ja soittaa! Otin yhteyttä Skolnickiin ja Diaziin ja kysyin, haluaisivatko he tehdä kanssani Rush-videon. Molemmat pitivät ideasta ja niin teimme YYZ:n. He varmaan ajattelivat kuten minä, että tässä on oiva tapa jammailla ja viihdyttää muita sillä aikaa kun olemme kaikki jumissa kodeissamme”, Benante kirjoittaa.

Eikä siinä tosiaan vielä kaikki, vaan Magna Carta -levy-yhtiö julkaisee 24. kesäkuuta An All-Star Tribute To Rush -levyn tupla-cd:nä sekä tuplavinyylinä. Levy koostuu nimekkäiden all star -kokoonpanojen Rush-tulkinnoista, jotka on julkaistu aiemmin Magna Cartan edellisillä tribuuttilevyillä Working Man (1996) ja Subdivisions (2005) sekä muutamista lisäyksistä. Mukana ovat muun muassa Sebastian Bach, Deep Purplen Steve Morse, Dream Theaterin James LaBrie ja John Petrucci, Devin Townsend, Randy Jackson, Kip Winger, Jani Lane, Jake E. Lee, Sepulturan Andreas Kisser sekä Billy Sheehan.

Lisää luettavaa