Ruusut-yhtyeen Miikka Koivisto lopetti ohjelmansa YleX:llä – Protestoi Ylen osallistumista Euroviisuihin

Koivisto toimitti viikottaista uuden musiikin ohjelmaa vuodesta 2018 lähtien.
7.5.2024 12:06

Euroviisut alkavat tänään (7.5.) ensimmäisellä semifinaalilla, jossa on mukana myös Suomea edustava Windows95man. Euroviisujen ympärillä on käynyt tavallista enemmän kuohuntaa johtuen Israelin osallistumisesta kisoihin. Monien maiden muusikot ovat vaatineet kisaa pyörittävää Euroopan yleisradiounionia (EBU) sulkemaan Israel ulos kisoista Lähi-idän konfliktin vuoksi, samaan tapaan kuten Venäjä suljettiin maan hyökättyä Ukrainaan. Koska EBU on sallinut maan osallistumisen, ovat lukuisat suomalaismuusikot vedonneet Yleen, ettei Suomi osallistuisi kisoihin, jossa Israel on mukana.

Mutta koska pelkät vetoamiset ja pyynnöt eivät ole tehonneet, ovat jotkut ryhtyneet konkreettisiin toimiin. Esimerkiksi Ruusut-, Hisser- ja nyt jo lopettaneesta Disco Ensemble -yhtyeistä tunnettu muusikko-tuottaja Miikka Koivisto kertoo Instagramissa lopettaneensa vuosia jatkuneen radiojuontajan pestin Ylellä protestoidakseen Suomen osallistumista Euroviisuihin. Koivisto juonsi YleX:llä viikottaista uuteen vaihtoehtomusiikkiin keskittynyttä ohjelmaa.

”Viimeinen ilta Pasilassa. Lopetan mun ohjelman YleX:llä protestina YLE:n osallistumiselle Euroviisuihin kansanmurhaa Palestiinassa suorittavan Israelin rinnalla. Suuri kiitos näistä vuosista (2018-24) kuuntelijoille ja kiitos musiikista artisteille!” Koivisto kertoo Instagramissa jakamansa kuvan saatteena.

Monet kollegat ja tutut, kuten muun muassa räppäri Karri ”Paleface” Miettinen, laulaja-lauluntekijä Iisa Pajula, myös Ruusut-yhtyeestä tuttu Alpo Nummelin sekä toimittaja Outi Popp, ovat käyneet kommentoimassa Koiviston päivitystä ja osoittamassa tälle tukensa.

”Nyt oli arvostettava periaatteellinen siirto. Maximum respect”, kommentoi Paleface.

Lisää luettavaa