Sabatonin Joakim Brodén kiertämisen haasteista: ”Se on hyvin kinkkinen juttu…”

Tulot ovat samat, mutta menot kasvaneet.
26.12.2022 18:34

Monet muusikot ovat tuoneet haastatteluissa esille sen, miten haastavaa ja vaikeaa isoillakin nimillä on tällä hetkellä suuria vaikeuksia lähteä tien päälle. Esimerkiksi Anthrax perui Euroopan-kiertueensa, koska se ei yksinkertaisesti ollut tällä hetkellä bändille taloudellisesta kannattavaa. Myös Fear Factoryn Dino Cazares on avannut keikkailun realiteetteja julkisesti, koska suuri yleisö ei välttämättä ymmärrä, miksi kiertäminen on tällä hetkellä niin haastavaa. Aiheesta ovat puhuneet julkisuudessa myös muun muassa Behemothin Nergal sekä Lorde.

Ruotsalaisen hevisuuruus Sabatonin nokkamies Joakim Brodén kommentoi puolestaan aihetta tuoreessa AndrewHaug.comin haastattelussa ja totesi, että vaikka Sabatonin tilanne ei olekaan kaikkein huonoimmasta päästä, on kiertäminen tällä hetkellä haastavaa myös heille, vaikka Sabatonin levyt myyvätkin hyvin ja keikkoja myydään loppuun.

”Se on hyvin kinkkinen juttu, koska monilla meistä – en puhu ainoastaan [Sabatonista], vaan monista muista bändeistä – on lykättyjä keikkoja, joiden liput on myyty jo aikoja sitten. Ne liput on myyty silloin päteneen kaavan mukaan – nämä ovat kulut ja näin paljon pitää saada tuloja. Sen vuoksi monet yhtyeet menettävät rahaa loppuunmyydyistäkin keikoista, koska kulut ovat nousseet”, Brodén toteaa.

”Onneksi me emme ole vaarassa joutua vararikkoon vaan meidän tilanteemme on enemmänkin onneksi se, että emme juurikaan tienaa keikkailulla. Mutta toisaalta emme ole sukupuuton partaallakaan.”

Sabaton kiertää alkuvuodesta kotimaataan, jonka jälkeen se suuntaa keväällä Euroopan-kiertueelle. Kiertue päättyy kahteen keikkaan Suomessa: yhtye konsertoi ensin Helsingin Jäähallissa 19. toukokuuta ja seuraavana päivänä vielä Kuopion Kuopio-hallissa. Sabatonin lämmittelijänä nähdään Babymetal sekä Lordi.

Lisää luettavaa