Saksan Playboy taipui Ennio Morriconen edessä – ”On syytä olettaa, että lausuntoja on käännetty väärin”

Playboy-lehti on kääntänyt kelkkansa Morricone-keississä maestron uhkailtua oikeustoimilla.

Säveltäjäsuuruus Ennio Morriconen ja Saksan Playboy-lehden välisessä sotkussa ollaan ilmeisesti päästy sopuun, uutisoi The Hollywood Reporter.

Kaikki lähti Playboy-lehden julkaisemasta haastattelusta, jossa sanottiin Morriconen haukkuneen elokuvaohjaaja Quentin Tarantinon maan rakoon. Morricone kuitenkin kielsi koskaan sanoneensa hyvästä ystävästään mitään pahaa eikä hän sanojensa mukaan ole edes antanut kyseiselle lehdelle haastattelua. Morricone myös uhkasi lehteä oikeustoimilla, mikäli hänen lausuntojaan ei korjata.

Playboy-lehti seisoi ensin vahvasti musiikkitoimittaja Marcel Andersin toimittaman julkaisun takana, mutta on nyt kääntänyt kelkkansa ja todennut Morriconen lausuntojen olleen väärin. Lehden päätoimittaja Florian Boitin sanoo myös harkitsevansa tapauksessa omia oikeustoimia.

”Tähän saakka olemme pitäneet Ennio Morriconea haastatellutta freelanceria ansioituneena journalistina eikä meillä ole koskaan ennen ollut syytä epäillä hänen journalistisia taitojaan ja uskottavuutta. Tästä huolimatta nyt saamamme tiedon valossa on syytä olettaa, että lausuntoja on käännetty väärin ainakin osittain”, Boitin kommentoi.

”Haluamme osoittaa syvimmät pahoittelumme, mikäli herra Morricone on saatettu huonoon valoon. Työskentelemme selvittääksemme tämän asian ja pohdimme myös lakiteknisiä toimenpiteitä.”