Saman taivaan alla – muusikot yhtenä rintamana monikulttuurisen Suomen puolesta

"Nää kaikki on niin kivaa jengiä ja hyviä ihmisiä – ei ollut oikein mitään ongelmia minkään suhteen."

Saman taivaan alla -levy 18.12.2015 ja -live 20.1.2016

Saman taivaan alla on maamme muusikoista koostuvan ryhmittymän rasismin vastainen projekti, joka tullaan kuulemaan sekä 18.12. julkaistavalla albumilla että näkemään livenä Savoy-teatterin lavalla 20.1.2016.

Saman taivaan alla -levy on toteutettu täysin vapaaehtoistyönä ja sen tuotto ohjataan Suomen Punaisen Ristin keräykseen, jolla tuetaan maahanmuuttajien kotoutumista. Mukana äänitteellä on kaikkiaan 17 artistia (mm. Tuure Kilpeläinen Ja Kaihon Karavaani, Anssi Kela, M.A. Numminen, Vesterinen Yhtyeineen sekä Räppärit Rasismia Vastaan -kokoonpano, johon kuuluvat mm. Asa, Paleface, JVG, Särre, Notkea Rotta ja Felix Zenger. Näytteet Vesterinen & co:n Miesparka Toijalasta– ja Räppärit Rasismia Vastaan -poppoon Stop urpoilulle! -kappaleista ovat jo nyt kuultavissa tästä ja tästä. Säveltäjä ja tuottaja Xmies valottaa räppäreiden biisin syntytarinaa:

Karri, Hannibal ja Asa fiilistelivät ensin biittejä eri tuottajilta. Karrilla sattui olemaan multa tuore biittipaketti, josta noi tietyt sitten päätyi yhteen mun taustaan. Mulla kun on historiaa tällaisista erikoisprojekteista, niin jätkät tiesivät, että pystyn viemään tämmöisen projektin loppuun suht lyhyessäkin ajassa. Pyydettiin mukaan kaikkia, jotka tuntui sopivilta. Pari kaavailemistamme tyypeistä jäi pois, mutta toisaalta Iso H lähti vastaavasti mukaan vielä myöhemmässä vaiheessa projektista kuultuaan. Felix Zenger taas majailee mun studion naapurissa ja hänetkin saatiin lopulta messiin, huomasi varmaan, että meillä oli jotkut himmeet bileet siellä mun puolella… Ja DJ Beha sattui olemaan Haamun ja Hannibalin kanssa keikalla stadissa, niin sekin napattiin sitten siitä messiin. N. 95% näistä jätkistä on mun tuttuja jo entuudestaan, joten oli helppoa pyytää tää remmi studiolle fiilisteleen ja nauhottaan. Nää kaikki on niin kivaa jengiä ja hyviä ihmisiä ei ollut oikein mitään ongelmia minkään suhteen. Ainoastaan miksaamisessa oli aivan jäätävä duuni; noin niin kuin raidallisesti ja prossutehollisesti tää oli isoin projekti, jota oon ikinä ollut tekemässä.

Stop urpoilulle! -kipaleen äänityksistä on julkaistu myös videomaistiainen, joka löytyy tuosta alta tai tämän linkin takaa.

Oman kortesi Punaisen Ristin kekoon pääset kantamaan ostamalla Saman taivaan alla -levyn ja/tai konserttiliput ennakkoon Mesenaatin joukkorahoituskampanjan kautta. Tässäpä samalla mitä oivallisin joululahjaidea.