Sami Yaffalta uusi aluevaltaus – basistisuuruus julkaisee sarjakuvan, jonka päähenkilön esikuvana toimi Hanoi Rocks -toveri

Ville Juurikkala

Musiikin monitoimimiehenä tunnettu bassotaiteilija Sami Yaffa tekee jälleen uuden aluevaltauksen. Like julkaisee tässä kuussa miehen kirjoittaman sarjakuvan nimeltään Punkin seikkailut – Taistelu Plastimiestä vastaan.

”Punkin seikkailut – Taistelu Plastimiestä vastaan kertoo pienestä Punkki-pojasta, jolla on iso tahdonvoima, oikeudenmukaiset periaatteet ja halu taistella maailman pahuutta vastaan”, teosta kuvaillaan kustantajan sivuilla. ”Pikkusiskonsa Murmelin ja sokean koiransa Pelviksen kanssa Punkki huomaa, miten muovisaaste, korruptio ja rikolliset uhkaavat planeettaamme. He päättävät, että tällainen peli ei vetele. Katala Plastimies on kuitenkin toista mieltä…Sarjakuva-albumi on humoristinen, inhimillinen ja vauhdikas ja sopii niin lapsille kuin aikuisille.”

Mielenkiintoisesti Hanoi Rocks -kitaristi Nasty Suiciden kerrotaan toimineen tarinan päähenkilön esikuvana. Idea Plastimieheen syntyi puolestaan lomamatkalla Yaffan ja Meeri Koutaniemen kahlatessa rannalla muovi- ja roskalauttojen seassa.

Alla sarjakuvan kansi.