Scorpionsin ex-rumpali puhuu avoimesti alkoholismistaan – ”Se on kivinen tie”

Wikimedia Commons

"Sanoisin olleeni viimeisen 10 vuoden aikana 90-prosenttisesti selvänä."

Pitkään alkoholiongelman kanssa kamppaillut entinen Scorpions-rumpali James Kottak käväisi detroitilaisen 101 Wrif -radion haastateltavana ja keskustelemassa ongelmastaan ja raitistumisestaan. Nykytilannettaan rumpali kuvaa ”keskeneräiseksi prosessiksi”.

”Sanoisin olleeni viimeisen 10 vuoden aikana 90-prosenttisesti selvänä ja vaikeuksia kohdatessa saattoi tulla kahden tai kolmen viikon huonoja jaksoja. Kliseisesti sanottuna otan päivän kerrallaan. Käyn yhä ulkona ja jos joku haluaa juoda pullon Jack Daniel’sia edessäni, siitä vaan”, Kottak sanoo.

”Retkahtaminen on osa kuntoutumista. Sitä sattuu, koska minulla on tämä geeni ja olen alkoholisti. Ja meitä on miljoonia. Se pitää vain tiedostaa ja olla rehellinen itselleen. Se on kivinen tie.”

Vuonna 1996 Scorpionsiin liittynyt Kottak sanoo turruttaneensa alkoholilla kroonista kipua, jota vuosikymmeniä jatkunut rumpujen soittaminen hänelle aiheutti.

”Särkylääkkeet ja viina lievensivät kipuja, mutta valitettavasti nekään eivät lopulta enää auttaneet.”

Kottak erotettiin Scorpionsista pari vuotta sitten juomisensa vuoksi ja hänen tilalleen napattiin Motörheadista tuttu Mikkey Dee. Kottakilla oli ollut useasti aiemminkin ongelmia ja taukoja bändistä alkoholismin vuoksi ja vuonna 2016 yhtye katsoi, ettei sillä ollut enää muita vaihtoehtoja kuin antaa rumpalille kenkää.

”Annoimme hänelle kaikki mahdollisuudet ja vielä kymmenen lisää. Se oli jotain, joka kehittyi vuosien varrella – se juominen. Se oli syklittäistä, joskus asiat sujuivat kuukauden ja sitten seurasi draamaa, ja mikäli tunnet hänet, tiedät millaista se on. Se alkaa vaikuttaa keikkoihin”, kitaristi Matthias Jabs kommentoi hiljattain aiheesta.