”Se ei ole kovin rock ’n’ roll” – Ace Frehley ei ymmärrä virtuaali-Kissiä

Frehley ei lämpene entisten bänditoveriensa suunnitelmalle keikkailla jatkossa digitaalisina hahmoina.
13.12.2023 20:27

Kiss nousi nykymuodossaan viimeistä kertaa lavalle New Yorkissa 2. joulukuuta. Keikan päätteeksi yhtye paljasti aikovansa jatkaa keikkailua digitaalisina virtuaalihahmoina, jotka toteuttaa Industrial Light & Magic. Virtuaali-Kissin taustalla on sama ruotsalaisyhtiö, joka tuotti myös Abban Voyage-virtuaalispektaakkelin.

Kissin alkuperäiskitaristi Ace Frehley, joka julkaisee uuden 10,000 Volts -soololevyn helmikuussa, sanoo tuoreessa Rock Antennen haastattelussa entisten bänditoveriensa suunnitelmien menevän hänellä yli hilseen.

”En ymmärrä tätä avatar-hommaa. Katsoin siitä viime yönä jonkun videon Youtubesta. Minusta se näytti siltä, kuin se olisi suunnattu lapsille. Se ei ole kovin rock ’n’ roll”, Frehley hämmästelee.

”Minä taas nousen lavalle ilman taustanauhoja, kytken kitarani Marshallin vahvistimeen ja annan palaa. Siinä se. Niin se on aina toiminut ja tulee aina toimimaan.”

Vaikka Frehleyn välit entisiin bänditovereihin Paul Stanleyhin ja Gene Simmonsiin ovatkin vuosien varrella olleet välillä hyvinkin jäätävät eikä Frehleyä tai alkuperäisrumpali Peter Crissiä nähty monien fanien toiveista huolimatta vierailemassa bändin jäähyväiskiertueella, vakuuttaa Frehley olevansa hyvissä väleissä koko bändin kanssa. Tai ainakin kitaristi Tommy Thayerin, rumpali Eric Singerin ja Gene Simmonsin kanssa.

”Olen hyvää pataa Tommyn kanssa. Eric Singer on hyvä ystäväni. Minä ja Gene olemme todella läheisiä. Lähdin Genen kanssa tien päälle hänen Vault Experience -kiertueelle ja kävimme Australiassa. Ennen kuin bändi löi läpi minä ja Gene olimme kämppiksiä. Joten hänellä on aina paikka sydämessäni”, Frehley toteaa.

Lisää luettavaa