”Se skene oli täynnä naisia vihaavia opportunistisia mulkkuja” – Korn- ja Incubus-nokkamiehet vihaavat bändiensä lokeroimista nu metal -genreen

Jonathan Davis

Varsinkin Jonathan Davis irtisanoutuu jyrkästi genrestä, jonka pioneerina Kornia pidetään.

Korn-yhtyettä pidetään yhtenä nu metal -tyylisuunnan kantaisänä, mutta ainakin laulaja Jonathan Davis on monesti sanonut inhoavansa siihen kategoriaan lokeroimista. Tuoreessa NME-lehden haastattelussa Davis osoitti jälleen varsin suorasanaisesti inhoavansa koko genreä ja varsinkin sitä, mitä se kultakautenaan 90-luvun lopussa ja 2000-luvun alussa edusti.

”Se skene oli täynnä naisia vihaavia opportunistisia mulkkuja – sellaisia tyyppejä, jotka kiusasivat minua koulussa, jos eivät olleet tukemassa bändiäni keikoilla. Minulle tärkeintä on taide. Meidät tavallaan niputettiin siihen samaan porukkaan sen vuoksi, miten me pukeuduimme – olimme tavallaan hip-hop, vaikkei Kornissa oikeastaan ollut mitään hip-hopia paitsi bassokuviot. Enhän minä edes räpännyt!” Davis tuskailee.

”Aluksi kukaan ei tiennyt, mitä me olimme ja soitimme keikkoja muun muassa No Doubtin ja Pennywisen kanssa, kunnes metalliyhteisö otti meidät vastaan ja meistä tuntui, että löysimme kotimme. Mutta vihaan sitä, miten joku kuulee nimen Korn ja hän pitää meitä jonain kusipäisenä, misogyyninä, vitun machoilevana mulkkubändinä.”

Samoilla linjoilla on myös aikoinaan nu metal -karsinaan niputetun Incubus-yhtyeen laulaja Brandon Boyd, joka myös sanoo tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa pitävänsä genreä erityisesti naisvihamielisenä.

”Tuntui oudolta, että meidät assosioitiin niihin bändeihin, joiden kama oli todella misogyynistä ja huokui väkivaltaa. Minusta ei koskaan tuntunut, että me edustamme sitä samaa. Se oikeasti satutti, että meidät yhdistettiin sellaisiin bändeihin, joihin meillä ei ollut mitään yhteyttä eikä mitään yhteistä”, Boyd harmittelee.

Boyd kuitenkin lisää, että mukaan mahtui kuitenkin myös hyviä ja mukavia bändejä, joiden kanssa Incubus lähti mielellään kiertueille. Yksi näistä on juurikin Korn, jonka kanssa heitettyä kiertuetta Boyd muistelee erityisellä lämmöllä.

”Useimmiten me nilkutimme keikasta toiseen nälissämme ja väsyneinä. Muistan erityisesti, miten [Korn-basisti] Fieldy kerran huomasi meidät katselemassa ja kuolaamassa pitopalvelupöytää, johon meillä ei ollut lupa koskea. Hän kysyi, onko meillä nälkä ja me katsoimme häntä kuin kulkukoirat ja nyökkäsimme. Hän sanoi, että siinä tapauksessa ottakaa ja syökää – se oli meille iso hetki. Emme todellakaan olisi nyt tässä ilman Kornin kaltaisten bändien ystävällisyyttä”, Boyd kiittelee.