Se tunne, kun istut lentokoneeseen ja huomaat olevasi AC/DC-muusikoiden piirittämä

AOP

Elämä on täynnä yllätyksiä, huomasi Nicke Andersson muinoin Suomessa vieraillessaan. The Hellacoptersin ja vanhan ajan Entombedin puuhamies kertoo Soundissa 2/2019 julkaistussa haastattelussa tarinan siitä, miten keikkamatkalla saattaa törmätä yllättäviin tyyppeihin – kuten nyt vaikka AC/DC-muusikoihin.

”Erään kerran olimme tulossa The Hellacoptersin kanssa Suomeen, ja istuskelimme kahvilla Arlandan lentokentällä. Yhtäkkiä joku kysäisi, että onko tuo Phil Rudd? Ei kai se voi olla… Hei, tuolla on Brian Johnson. Sitten tajusimme, että AC/DC:lla on muuten keikka Suomessa!” Andersson kertoo Timo Isoahon toimittamassa artikkelissa.

”Rumpalimme Robban on älyttömän sosiaalinen kaveri, ja kohta hän olikin jo tupakalla Brianin kanssa, ja heillä näytti olevan pirun hauskaa. Itse taas olen sosiaalisesti hieman rajoittuneempi tapaus ja mietin pitkään, uskallanko käydä kiittämässä AC/DC:n kundeja kaikesta mahtavasta musiikista. En uskaltanut.”

Tarina jatkui, kun Hellacopters pääsi lentokoneeseen sisälle: Andersson huomasi olevansa aussirokkareiden ympäröimä. Eikä miesparka vieläkään saanut sanotuksi sankareilleen mitään.

”Kun menimme lentokoneeseen, se oli melkein tyhjä, lukuun ottamatta siellä jo istuskelevia AC/DC:n kavereita. He olivat turistiluokassa, ei puhettakaan mistään bisnespaikoista”, Andersson kertoo.

”Vilkaisin sitten lippuani ja totesin, että jaahas, Angus istuu edessäni olevalla rivillä ja Malcolm taas on takanani. Mietin koko lyhyen lennon ajan, että minun on pakko sanoa edes pari kohteliasta sanaa näille mestareille, mutta en loppujen lopuksi avannut suutani. Sen sijaan kuuntelin koko lennon ajan, kun AC/DC:n kaverit yskivät keuhkojaan pihalle. Erityisesti Youngin veljekset kuulostivat siltä, että he kuolevat millä hetkellä hyvänsä.”

Lue koko juttu lehdestä. Hellacoptersin musisointia voi kuulla seuraavan kerran keikkaolosuhteissa Tuskassa sunnuntaina 30. kesäkuuta.