Sebastian Bachilla on ajatus, miten Skid Row’n reunion voisi onnistua – ”En ymmärrä, miksi emme koskaan kokeilleet sellaista”

Ex-laulajan mukaan terapeutti voisi auttaa vanhoja bänditovereita tulemaan toimeen keskenään.
25.12.2023 11:00

Skid Row -yhtyeen klassisen kokoonpanon yhteenpaluuta on toivottu käytännössä siitä asti, kun yhtye jatkoi toimintaansa lyhyen tauon jälkeen vuonna 1999 ilman bändin kolmella ensimmäisellä albumilla laulanutta Sebastian Bachia. Bachin ja muiden jäsenten välit ovat kuitenkin olleet vuosien saatossa enemmän tai vähemmän tulehtuneet eikä reunionia ole yrityksistä huolimatta saatu viriteltyä. Ja riippuu keneltä kysyy, on syy joko Bachissa tai muissa edelleen bändissä soittavissa tyypeissä.

Bach, joka julkaisi hiljattain uuden What Do I Got To Lose? -singlen, jonka videolla esiintyy Skid Row’n ensimmäisillä levyillä soittanut rumpali Rob Affuso, pohti tuoreessa Behind The Velvet Rope -podcastin haastattelussa, voisiko Skid Row vielä joskus nousta lavalle klassisessa kokoonpanossaan. Bachin mukaan on yksi keino, mitä jostain syystä ei ole vielä kokeiltu.

”Olet varmaan nähnyt Some Kind Of Monsterin, sen Metallica-dokumentin, missä heillä on terapeutti ja sellaista. Skid Row ei koskaan työskennellyt terapeutin kanssa. Meillä ei ollut ketään, joka olisi yrittänyt auttaa meitä tai toiminut sovittelijana”, Bach tuumaa.

”Olen lukenut kirjoja tyyliin Aerosmithistä, Mötley Crüesta ja Red Hot Chili Peppersistä ja kaikilla näillä bändeillä on ollut terapeutteja, jotka ovat työstäneet soittajien välisiä juttuja. En ymmärrä, miksi emme koskaan kokeilleet sellaista. Nyt emme pysty edes tekstailemaan toisillemme. Miksi kaikki muut bändit saavat [terapeutteja], mutta me emme? Se hieman vituttaa.”

Bach ei siis ole heittänyt kokonaan pyyhettä kehään Skid Row’n yhteenpaluun suhteen, mutta myöntää sen vaativan paljon ponnisteluja.

”Suurin syy, miksi niin ei ole tapahtunut, on bisneksessä. Emme ole olleet yhdessä samassa huoneessa sitten vuoden 1996 – se on fakta. Minulla ei ole mitään ketään silloin mukana ollutta vastaan. Hädin tuskin muistan ylipäänsä koko vuotta 1996, haha! Mutta koska olemme kaikki yhä hengissä, niin sanoisin, että mikäli vain onnistumme ratkomaan siihen liittyvät bisnesasiat, en näe syytä, miksi [reunion ei toteutuisi].”

Lisää luettavaa