Sideways julkisti 25 uutta esiintyjää: Death Grips, Panda Bear & Sonic Boom, Ruusut-erikoiskeikka…

31.1.2023 10:36

Sideways vastaa tämän tiistain muhkeimmasta festarijulkistuksesta. Helsingin musiikkijuhlan tarjonta on kasvanut 25 nimellä, ja mukana on jälleen varsin värikäs kirjo artisteja ulkomailta ja koto-Suomesta. Musiikkityylejäkin riittää syntikkapopista rähinäpuolen hiphopiin.

Uusia ulkomaisia esiintyjiä ovat kokeellisen hiphopin asiantuntujayhtye Death Grips (US), Animal Collectiven ja Spacemen 3:n jäsenten yhteinen Panda Bear & Sonic Boom (US/UK), kaikenmoisia musiikkityylejä turkkilaisesta kansanmusiikista elektroon ja postpunkiin yhdistelevä Gaye Su Akyol (TR) sekä A Tribe Called Questista tunnetun Ali Shaheed Muhammadin (US) ja multi-instrumentalisti Adrian Youngen (US) retrohenkistä rytmimusiikkia tykittelevä kokoonpano. Suuren maailman soundeja tarjoavat myös esire (CA), Emma Ruth Rundle (US), Hania Rani (PL), Kælan Mikla (IS), Irreversible Entanglements (US), Supersilent (NO), Los Bitchos (UK) ja Hannah Peel (UK).  

Kotimaisista nimistä mainittakoon Ruusujen Melankolia Live -erikoiskeikka. Muita suomalaisia tähtiä ovat Samuli Putro, Business Cuty, Sin Cos Tan, Hassan Maikal, Ege Zulu, Nelma U, Stepa & Heimo ilman menneisyyttä, Tre-Funk III, Radiopuhelimet, Maan tomu, Stoned Statues ja Moshimoshi. Lisää artistijulkistuksia ja alueohjelmaa on luvassa kevään aikana. 

Sideways juhlitaan Helsingin Nordiksella 8.–10.6.2023. Pääsyliput ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla. Hintaa lipuilla on 100–179 euroa. Soundi on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa