Sideways-vieras PJ Harvey julkaisi videon kappaleelle, joka aiheutti Washingtonin poliitikoille närästystä

PJ Harvey on julkaissut Seamus Murphyn ohjaaman musiikkivideon The Community Of Hope -kappaleesta, joka löytyy 15. huhtikuuta julkaistavalta The Hope Six Demolition Project -albumilta.

The Community Of Hope kritisoi Yhdysvaltain HOPE VI -projektia, johon albumin nimikin viittaa. Kappaleessa viitataan muun muassa Washingtonissa sijaitsevaan Ward 7 -asuinalueeseen esimerkiksi lyriikkapätkällä ”Now this is just drug town, just zombies / But that’s just life”, vapaasti käännettynä siis ”Tämä on vain huumekaupunki, täynnä zombeja / Mutta sellaista on elämä”.

Kappale herättikin ilmestyessään närää Washingtonissa istuvien poliitikkojen riveissä. Biisiä kritisoitiin ”tyhjäksi” ja ”typeräksi”, eikä se poliitikkojen mukaan anna totuudenmukaista kuvaa projektista tai Ward 7 -alueesta.

Vuonna 1992 käynnistyneen HOPE VI -projektin tarkoituksena on parantaa valtiovallan omistuksessa olevien asuntojen ja asuinalueiden viihtyvyyttä ja palveluja. Lisäksi projekti suosii kerrostalojen sijaan rivitaloja ja yksityisasuntoja, koska sen koetaan vähentävän vandalismia.

Projektia on kritisoitu paikallisten virkamiesten keinona karkottaa köyhimpiä asukkaita kodeistaan parempituloisten tieltä. Arvostelua on herättänyt myös se, että vanhojen talojen paikalle rakennettavissa uudisrakennuksissa ei ole yhtä monta asuntoa kuin ennen. Asukkaiden olojen parantamisen sijaan projektista on tullut keino kasvattaa kaupungin tuloja.