Sitkeän huhun mukaan Kurt Cobain murhattiin – Nirvanan manageri kommentoi surmateorioita

AOP

Nirvanan managerina muinoin toiminut Danny Goldberg on ollut viime aikoina paljon otsikoissa. Kurt Cobainin kuolemasta tuli hiljattain kuluneeksi 25 vuotta, ja tämä innoitti Goldbergin kirjoittamaan muistelmansa taipaleestaan Nirvanan seurassa. Manageri on luonnollisesti promotoinut kirjaansa antamalla runsaasti haastatteluja.

Kun Goldberg vieraili The Pulse of the Radion lähetyksessä, häneltä kysyttiin myös mielipidettä teorioista, joiden mukaan Cobain ei tehnyt itsemurhaa vaan surmattiin. Radiohaastattelusta kertoo myös Blabbermouth. Managerin vastaus oli yksiselitteinen: huhut ovat täyttä foliohattuilua.

”Tapasin Tom Grantin kerran, ja kerran oli tarpeeksi. Grant on se etsivä, joka on levittänyt kaikki nämä vuodet salaliittoteorioita. Hän kertoi minulle, miksi piti tapausta epäilyttävänä, jonka jälkeen kysyin, että eikö olisi luultavaa, että Seattlen poliisilaitos tutkisi asiaa, kun näin korkean profiilin tapauksesta on kuitenkin kysymys”, Goldberg kertoo haastattelussa.

”Hän vastasi, että poliisilaitos saattaa olla korruptoitunut. Siinä vaiheessa lakkasin kuuntelemasta häntä, koska minusta oli absurdia vihjata, että Courtney Love olisi jotenkin voinut lahjoa viranomaiset. En usko, että häntä edes päästettäisiin poliisiasemalle. Tai erityisesti niihin aikoihin ei olisi päästetty.”

”Se tapaaminen riitti minulle. Tiedän, että Krist Novoselic jakaa mielipiteeni”, Goldberg päättää.

Että näin. Kaipa nämä murhavihjailut jäävät vastedeskin elämään jonkinlaisena urbaanilegendana, mutta tokkopa niitä kovin moni enää vakavasti ottaa.