Sivusto selvittää, mitä sanoja bändit viljelevät eniten sanoituksissaan – Bodom ei petä tässäkään asiassa

Mika Kirsi

Seuraa päivän annos turhanpäiväistä mutta intressanttia informaatiota. Oletko kuullut saitista nimeltä Repeeted? Sivusto lupaa selvittää, mitkä ovat erinäisten suosittujen artistien ja bändien eniten sanoituksissaan käyttämät sanat. Tästä voi sitten itse kukin tehdä johtopäätöksiä, öö, vaikkapa sanoittajan mielenmaisemasta.

Mutta siis mitkä ovat yleisimmät sanat vaikkapa Beatlesin kappaleissa? ”Love”, ”yeah” ja ”baby” näyttävät erottuvan joukosta. Ihan uskottavaa. Miten on Metallican laita? ”Yeah” taitaa viedä ykköspaikan, ja perässä tulevat ”never”, ”see”, ”time” ja ”down”. Kyllähän james Hetfield aika paljon sitä yeah-huutoa viljelee, eli tämäkin vaikuttaa ihan asialliselta.

Iron Maidenin kohdalla alkaa vähän epäilyttää, sillä kaikkien maailman sanojen joukosta sivusto väittää, että bändin kappaleissa mainittaisiin merkittävän usein nimet ”Steve” ja ”Nicko”. Missähän biisissä noita toistetaan niin usein, että ne nousivat listalle? Queenin kohdalla puolestaan huvittaa, että sivusto havaitsee yhtyeen käyttävän paljon sanoja ”bicycle” ja ”Mustapha”. Bicycle Racen ja Mustaphan toistot näemmä riittävät nostamaan nämä esille.

Suomalaisiakin bändejä on mukana. Ainakin Nightwish, Amorphis, Children of Bodom, Insomnium, Battle Beast, Stratovarius, Sonata Arctica ja Lordi erottuvat bändimassan keskeltä. Bodom vetää hevipisteet kotiin lyriikkaosastolla: kun muilla on listalla sellaisia runollisia vaihtoehtoja kuin ”sun”, ”night” ”away” ja ”love”, Bodomin biiseissä kuullaan tämän tästä sanoja ”die”, ”kill”, ”fuck”, ”fucking” ja ”hell”. Hyvä!

Mitä metalliuskottavuuteen tulee, Manowar hoitaa tämän aika suvereenisti, oli bändistä noin muuten mitä mieltä tahansa. ”Metal”, ”blood”, ”fight”, ”die”, ”power” ja ”steel” erottuvat aika isosti joukosta. Näin sen kuuluu mennä!