Slash pohtii, miltä GNR-biisit tuntuvat #metoo-liikkeen aikakaudella: ”Ovathan ne vähän seksistisiä”

11.9.2018 06:49

Vaihteksi soolobändinsä pariin palannut Slash on nyt runsaasti otsikoissa. Hattupäinen kitaristi antaa ahkerasti haastatteluja sinne tänne, ja viimeisimmäksi Yahoo Music pääsi kysymään Guns N’ Roses -kitaristilta kuulumisia. Lue haastattelu täältä.

Jutussa Slashilta kysytään, miltä ”maailman vaarallisimmaksi yhtyeeksi” aikanaan tituleeratun GNR:n tuotanto kalskahtaa feminismin ja #metoo-liikkeen värittämällä aikakaudella – käyttihän bändi melko, noh, värikästä kieltä joissain kappaleissaan naisista puhuessaan. Muistetaan nyt vaikka sellaisia nimikkeitä kuin Used to Love Her, Back off Bitch tai You Could Be Mine.

”Enpä ole tullut koskaan ajatelleeksi asiaa. Ei ole tullut mieleenikään”, Slash sanoo haastattelussa.

”Siis kun koko #metoo-liike nousi, mieleeni tuli kyllä, että joitain muusikoitakin syytettäisiin. Mutta minun tietääkseni homma ei mennyt niin. Ei meillä ollut mitään ahdistelevaa suhdetta tyttöihin, monissa tapauksissa ne pikemminkin saalistivat meitä.”

”Joka tapauksessa, ovathan jotkut niistä kappaleista vähän seksistisiä omalla tavallaan, mutta ei niitä tarkoitettu vakavasti otettaviksi. Eivät ne olleet mitenkään pahantahtoisia.”

Haastattelussa Slash myös pohtii, onko maailmassa jäljellä mitään, mitä vastaan rockilla voisi kapinoida. Lisäksi kitaristi nostalgisoi hieman 1980-luvun hulluja vuosia, joten mikäli nämä aiheet kiinnostavat, lue lisää Yahoon sivuilta.

Lisää luettavaa