Slash #metoo-liikkeestä: Asia on vakava ja tärkeä, mutta väärät syytökset huolestuttavat

Kitaristi kertoo ajatuksiaan paljon puhuttavasta aiheesta.
27.8.2018 14:16

Seksuaalinen hyväksikäyttö ja #metoo-liike ovat pitkään olleet kuuma keskustelunaihe ja mielipidettä asiaan on kyselty lähes kaikilta mahdollisilta julkisuuden henkilöiltä. Myös Guns N’ Roses -kitaristi Slash sai vastailla aiheeseen liittyviin kysymyksiin tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa ja mies tuntuu olevan hieman samoilla linjoilla Gene Simmonsin kanssa: #metoo-kampanjan tarkoitusperä on hyvä, mutta perättömät syytteet ja väitteet huolestuttavat.

”Mielestäni liikkeen toiminta on oikeutettua ja sellaista on kaivattu jo pitkään”, Slash aloittaa ja toteaa asian olevan hyvin monimutkainen rock ’n’ roll -bändissä soittavien kohdalla ja siinä kontekstissa.

”Myönnän, että olen muutaman kerran joutunut miettimään omaa menneisyyttäni ja pohtimaan yhteisymmärryksessä tapahtuneita asioita tarkemmin. Mutta minulla ei ole koskaan ollut työsuhdetta, missä olisin yrittänyt painostaa toista seksiin tai mitään sellaista.”

”Ongelmana on, miten helposti vääriä syytöksiä jostakusta voidaan esittää. Ja vaikka syytteet todettaisiin valheelliseksi, vahinko on jo tapahtunut ja se on hyvin surullista.”

Lisää luettavaa