Slipknot-keulakuva painottaa musiikin ja viihteen tärkeyttä koronapandemian keskellä – ”Joskus musiikki on kaikki, mitä meillä on”

13.9.2020 19:35

Slipknot-keulakuva Corey Taylor avautuu Full Metal Jackien haastattelussa asioista, joihin hän on joutunut mukautumaan koronaepidemian keskellä.

”Suurin muutos on ollut totutella olemaan kotona”, mies kertoo. ”Tämä on pisin aika jonka olen ollut poissa tien päältä reiluun kahteenkymmeneen vuoteen. Tämä on niitä ’Varo mitä toivot’ -juttuja, sillä välillä rundilla sitä tulee toivoneeksi olevansa vain kotona perheensä kanssa. Sitten olet kotona ja toivot olevasi taas tien päällä, joten se on vähän kuin kaksiteräinen miekka. Minulle kyse on hetkessä ja läsnä olemisessa ja käyttää nykyinen tilanne hyväksi, sillä heti kun tilanne palaa normaaliksi ja palaan rundaamaan, tulen olemaan tien päällä pidemmän aikaa ja minun täytyy nyt varmistaa, että olen perheeni ja lasteni kanssa ja elän normaalisti ennen kuin kaikesta tulee jälleen epänormaalia.”

Taylorilta kysytään myös, kuinka musiikki on auttanut häntä pysyttelemään positiivisella mielellä poikkeusoloissa.

”Minulle kyse on biisin saattamisesta sydämeen. Se on klisee, mutta totta”, mies toteaa. ”Se on jotain pientä, jota voit tehdä kaikkien hyväksi, sillä kaikki kärsivät tällä hetkellä. En todellakaan aio voivotella sen saattaneen minut huonoon jamaan, sillä tiedän tuolla olevan ihmisiä joilla ei ole töitä ja jotka voivat menettää asuntonsa ja kaiken omistamansa. Tälläisinä hetkinä meidän viihdyttäjien työ tulee erityisesti tarpeeseen. On tärkeää, että ihmisillä on edes musiikki johon turvautua, edes jotain positiivista ja edes jonkinlainen viesti siitä, että ’Jos jaksat vielä vähän aikaa, kaikki voi palata ennalleen.’ Se on aivan yhtä — ellei jopa aiempaa — tärkeämpää, että viihdytän ihmisiä ja annan heille heidän tarvitsemansa nosteen, sillä joskus musiikki on kaikki, mitä meillä on. Se on todellakin kaikki, mitä minulla on ikinä ollut. Sen jakaminen ihmisten kanssa ja heidän elämiinsä vaikuttaminen on se kaikista isoin juttu.”

Taylorin sooloalbumi CMFT ilmestyy lokakuun 2. päivä. Miehen levyltä tähän mennessä julkaisemia singlejä voit käydä tarkastelemassa muun muassa täältä ja täältä.

Kuuntele miehen haastattelu alta.

Lisää luettavaa