Slipknotin Corey Taylor tekee seuraavaksi uuden soololevyn – Stone Sourin paluu sen sijaan näyttää hyvin epätodennäköiseltä

Taylor ei puhu Stone Sourista kovin positiiviseen sävyyn.
1.9.2022 14:41

Corey Taylor on selkeästi kaveri, joka ei kauaa malta hengähtää ja pysytellä paikoillaan. Hänen pääyhtyeensä Slipknot julkaisee uuden pitkäsoiton 30. syyskuuta ja yhtye on ollut tien päällä koko kesän vieraillen muun muassa Turussa. Mitä Taylor siis tekee, kun hänelle tulee alkuvuodesta hieman taukoa Slipknot-touhuista? No, suuntaa tietenkin studioon.

”Menemme pistämään [toisen soololevyni] purkkiin”, Taylor sanoo tuoreessa Trunk Nationin haastattelussa.

Taylorin soolodebyytti CMFT julkaistiin vuonna 2020. Kaikki kappaleet seuraajalle on Taylorin mukaan jo kirjoitettu ja valmiina taltioitavaksi. Mukana on laulajan mukaan niin uutta kuin todella vanhaa kamaa.

”Osaa olen soittanut keikoilla jo JBKB:n (Corey Taylor & The Junk Beer Kidnap Band) kanssa. Biisit kuten Beyond ja Breath Of Fresh Smoke äänitetään ja julkaistaan vihdoin. Luoja, kuinka monta hiton vuotta niistäkin on? Jotain 14-16 vuotta. Uuttakin kamaa on ja niissä on ehdottomasti hieman synkempää menoa. Se on edelleen melodista, mutta se on ehdottomasti sellaista, mistä minut parhaiten tunnetaan ja vähemmän kunnianosoitusta sille musiikille, jonka parissa olen kasvanut. Se on siis enemmän sitä, mitä ihmiset ovat tottuneet minulta kuulemaan, mutta silti soololevy.”

Entäpä sitten Stone Sour, jonka Taylor perusti jo ennen kuin liittyi Slipknotiin ja joka jäi määrittelemättömän pituiselle tauolle elokuussa 2020? Fanien ei kannata elätellä toiveita yhtyeen aktivoitumisesta, sillä Taylorin mukaan ”mikään ei ole muuttunut” sillä rintamalla.

”Olen oikeastaan saanut jo tarpeeksi… sanotaan nyt bänditoiminnasta paremman termin puutteessa. Pysyn Slipknotissa, koska minulle se on se, josta kaikki alkoi. Mutta Stone Sourissa on edelleen niin paljon draamaa ja ongelmia [jäsenten välillä], että minulla ei ole halua tehdä sitä. Ja ne Stone Sourin kappaleet, joita haluan soittaa, ovat niitä, jotka ovat alkujaankin minun tekemiäni. Joten mieluummin kasaan jonkun ryhmän jätkiä, jotka olen tuntenut aina ja joiden kanssa on kiva soittaa ja josta yleisökin nauttii, koska he näkevät, että lavalla on tyyppejä, jotka pitävät siitä, mitä tekevät.”

”Se on ollut katkera kalkki nieltäväksi, mutta olen tullut siihen ikään, että en enää suostu tuhlaamaan aikaani ihmisten kanssa, joiden seurasta en nauti, sanotaan näin. Ja se kertoo enemmän, kuin mitä minun oikeastaan pitäisi sanoa. Tiedän, että olen aiemmin puhunut bändeistäni hyvin avoimesti, mutta olen haluton puhumaan asioista, jotka koskevat ihmisiä, joista välitän. Oli välillämme ongelmia tai ei, välitän heistä yhä. Joten se on vaikeaa. Minun täytyy malttaa mieleni, koska en halua heittää ketään bussin alle, koska yhdeksän kertaa kymmenestä ongelma on voi olla myös minussa.”

”Tiedän vain sen, että tässä vaiheessa minulla on enemmän syitä rakastaa soolojuttuani kuin yrittää väkisin tehdä jotain Stone Sourin kanssa. Tarkoittaako se, ettei mitään enää koskaan tapahdu? Ei, koska ei sitä koskaan tiedä. Jotain saattaa ilmaantua ja meille voi tulla tilaisuus tehdä vaikka jotain hyväntekeväisyyteen ja me palaamme yhteen tekemään jotain todella siistiä. Mutta Stone Sour ei kuulu lähitulevaisuuden suunnitelmiini.”

Lisää luettavaa