Soittiko hiljattain menehtynyt Megadeth-rumpali sittenkään bändin ensimmäisellä demolla? – David Ellefsonin mukaan ei

Basistilla on asiasta eri muistikuva kuin Dave Mustainella.
29.6.2023 08:34

Thrash metal -jätti Megadethin riveissä lyhytaikaisesti bändin alkuaikoina rumpaloinut Lee Rauch menehtyi viime viikolla. Rauch oli mukana bändin ensimmäisillä keikoilla yhdessä laulaja-kitaristi Dave Mustainen, basisti David Ellefsonin sekä lyhytaikaisesti bändissä soittaneen Slayer-kitaristi Kerry Kingin kanssa. Lisäksi Rauch soitti rumpuja bändin ensimmäisellä kolmen biisin Last Rites -demolla, joka tehtiin vuonna 1984 ja jonka avulla bändi sai levytyssopimuksen Combat Recordsin kanssa.

Vai soittiko Rauch sittenkään kyseisellä demolla? Vaikka useat eri lähteet näin väittävät ja itse Dave Mustainekin sanoi näin Rauchille osoitetussa muistokirjoituksessaan, David Ellefsonin mukaan asia ei pidä paikkaansa.

”Osanottoni kaatuneen ystävän ja entisen Megadeth-rumpali Lee Rauchin omaisille. Hän oli ystävällinen nuori mies, jolla oli isot unelmat (ja vielä isompi rumpusetti). Hänestä tuli rumpalimme vuoden 1983 lopulla, kun ensimmäinen rumpalimme Dijon Carruthers lähti. Lee liittyi pian mukaan ja oli mukana keikkakokoonpanossa minun, Daven ja Kerryn kanssa, kun soitimme ensimmäiset keikkamme San Franciscossa keväällä 1984”, Ellefson kirjoittaa Rauchille osoittamassaan muistokirjoituksessa.

Last Rites -demosta on kuitenkin liikkeellä väärää tietoa. Lee ei koskaan äänittänyt mitään bändin kanssa. Demo, joka löytyy netistä, on sataprosenttisesti hänen seuraajansa, toisen kaatuneen ystävämme Gar Samuelsonin äänittämä. Minä, Dave ja Gar äänitimme kolmen biisin demon triona kesällä 1984, kun silloinen managerimme Jay Jones toi Garin messiin pian sen jälkeen, kun Lee oli eronnut huhtikuussa 1984.”

Ellefsonin mukaan siis bändin vuoden 1985 Killing Is My Business… And Business Is Good -debyyttilevyllä soittanut Gar Samuelsson oli mukana jo Last Rites -demolla. Mustainen (ja monien muiden lähteiden) mukaan demolla soitti Rauch. Kenen muisti tässä kohtaa pettää ja kuka on oikeassa? Mene, tiedä. Joka tapauksessa rauha Rauchin sielulle.

Lisää luettavaa