Sonic Highways huipentuu New Yorkiin – Foo Fightersin musiikkitutkimusmatka päättyy tänään

14.12.2014 17:44

Dave Grohlin ja Foo Fightersin johtama tutkimusmatka amerikkalaisen musiikin syövereihin etenee tänään kahdeksanteen ja viimeiseen osaansa.

Sonic Highways -dokumenttisarjan ensimmäisessä osassa Foo Fighters äänitti kappaleen Chicagossa. Toisessa jaksossa yhtye taltioi biisin Yhdysvaltain pääkaupunki Washington D.C.:ssä. Kolmannessa osassa Dave Grohlin johtama retkue eteni Nashvilleen ja neljäs osa johdatti joukkion Austinin kaupunkiin Teksasin osavaltioon. Viidennessä osassa Foo Fighters äänitti kappaleen keskellä Joshua Treen aavikkoa lähellä Los AngelesiaKuudes osa käsitteli New Orleansia ja seitsemännessä bändi taltioi musiikkia Seattlessa.

Tänään illalla nähtävässä kahdeksannessa ja viimeisessä jaksossa Grohlin poppoo äänittää Sonic Highways -albumin päätöskappaleen I Am A River New Yorkin The Magic Shop -studiossa.

− Tykkäsin, että olimme pois kotoa ja elimme tehden levyä. Jos nauhoitat albumia kotona, niin elät levyä vain studiossa, sen ulkopuolella elät taas normaalia elämää. Minusta oli hienoa, kun olimme kaikki yhdessä ihan koko prosessin ajan, Foo Fightersin basisti Nate Mendel kommentoi sarjan ja levyn tekemistä Ylelle.

− Ei ollut mitään paikkaa mihin mennä päivän päätteksi, joten sitä jäi hengailemaan studioon, kun muut soittivat omia osuuksiaan. Oltiin kavereina kuin tien päällä, mutta samalla nauhoitettiin uutta levyä. Se oli todella hienoa. Sonic Highwaysissa oli miljoona hienoa asiaa ja se oli hauskinta, mitä minulla on tässä bändissä ollut. Siistein juttu, mitä olemme koskaan tehneet.

Foo Fighters viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhlavuottaan. Kahdeksanosaisessa Sonic Highways –sarjassa yhtye vieraili kahdeksassa kaupungissa ympäri Yhdysvaltoja äänittämässä lauluja uudelle Sonic Highways -albumilleen. Lue Soundin arvio levystä täällä.

Tässä vielä tiivis katsaus siihen, mitä kaikkea New York on tarjonnut musiikkimaailmalle.

Sonic Youth

The Strokes

The Velvet Underground

Beastie Boys

LCD Soundsystem

Chairlift

Talking Heads

Blondie

Type O Negative

Living Colour

The Walkmen

Interpol

Viimeinen Sonic Highways -jakso YLE Teemalla tänään kello 21.00.


Illan ohjelmassa Foo Fighters äänittää New Yorkissa biisin nimeltä I Am A River.

Lisää luettavaa