Stairway to Heaven -riidassa yllättävä aloite: Led Zeppelin voi selvitä sotkusta yhden dollarin hintaan, mutta yhdellä ehdolla

Led Zeppelin vuonna 1973.

Bloomberg.com raportoi, että Led Zeppelinin Stairway to Heaven -oikeudenkäynti voidaan käytännössä välttää, mikäli Jimmy Page ja Robert Plant suostuvat yhteen ehtoon: Spirit-yhtyeen Randy California (oik. Randy Wolfe) on lisättävä virallisesti yhdeksi Stairway to Heavenin säveltäjistä.

Mikäli näin tapahtuu, Randy Wolfen säätiö vaatii Taurus-kappaleen plagioimisesta vain yhden dollarin rahallisen korvauksen.

Mikäli Randy Wolfe lisättäisiin yhdeksi klassikkobiisin säveltäjäksi, olisi tämä tietenkin pitemmällä tähtäimellä erittäin tuottoisa saavutus. Stairway to Heavenia kun soitetaan tästä ikuisuuteen radioissa, yleisötapahtumissa ja suoratoistopalveluissa, joten säveltäjän taskuun kilisisi vuosien mittaan rahaa tasaisena virtana.

”Tässä on ollut aina kysymys siitä, että kunnia tulee antaa sille, kelle kunnia kuuluu”, sanoo asianajaja Francis Alexander Malofiy Bloombergin mukaan.

Jimmy Pagen ja Robert Plantin sekä Randy Wolfen säätiön välisen oikeudenkäynnin on määrä alkaa 10. toukokuuta, mikäli osapuolet eivät pääse sitä ennen jonkinlaiseen sopimukseen. Voisi kuvitella, että herrat Page ja Plant eivät todellakaan halua lisätä edesmennyttä Wolfea osaksi Led Zeppelinin saagaa, joten voi hyvin olla, että superklassikon alkuperän päättää loppujen lopuksi valamiehistö.