Stam1na-miesten vapaa-ajanprojekti: vain Lappeenrannassa keikkaileva punkbändi!

Eläköön Elämä voisi myöntyä myös festarikeikoille, hyvin tarkoin ehdoin...

Tällaisella miehistöllä syntyy Eläköön Elämän punk.

Ihan kuin Hyyrysen Antilla ei olisi muutenkin tarpeeksi tekemistä. On Stam1nan levytykset, videohommat, kiertueet ja muut kiireet, on Wöyh!-yhtyeen levytykset, videohommat, kiertueet ja muut kiireet, on muun muassa ohjaus-, käsikirjoitus- ja leikkaustöitä mediayhtiö Medialouhoksessa ja niin edelleen.

Nyt listaan voi lisätä myös Eläköön Elämä -punkyhtyeen. Räväkässä ryhmässä vaikuttavat myös Stam1na-kollega Kai-Pekka Kangasmäki sekä Viljami Rings ja Tuomo ”Jorma22” Pulkkinen.
Soundin näkö- ja kuulohavaintojen perusteella Hyyrynen toimii pääasiassa rumpalina, mutta mies tapailee välillä myös kitaraa. Ja bassoa. Toisinaan hän laulaa. Kangasmäki pitää useimmiten käsissään kuusikielistä, mutta myös häneltä taittuvat rumpu- ja lauluhommat, itsestään selvien basso-osuuksien lisäksi. Rings on ryhmän varsinainen solisti, mutta välillä hänkin näyttää eksyvän rumpupatteriston taakse. Pulkkinen taas toimii basistina. Siis muun muassa.

”Yhtyeemme kaikki kappaleet kertovat Apinassa sattuneista tositapahtumista, lähinnä erilaisista toilailuista.”

Esimerkiksi Kakka-hätä 77:n tyylistä keskitempoisen melodista punkrockia soittava Eläköön Elämä ei ole muutenkaan aivan se tavallisin rockorkesteri.

– Eläköön Elämä esiintyy julkisesti ainoastaan lappeenrantalaisessa Lucky Monkeys -ravintolassa, siis Apinassa, aloittaa Hyyrynen.

– Yhtyeemme kaikki kappaleet kertovat Apinassa sattuneista tositapahtumista, lähinnä erilaisista toilailuista. Hahmoista puhutaan tietenkin heidän oikeilla nimillä ja esimerkiksi Hynysen Jouni seikkaileekin Eläköön Elämän diskografiassa. Uusimman laulumme nimi on Löysät pois ja nukkumaan ja se kertoo hurjasta tapaninpäivän illasta, kertoo Kangasmäki ja jatkaa:

– Aiomme myös jossakin vaiheessa nauhoittaa kappaleitamme, ja studiolaitteisto pystytetään tietenkin Apinan uumeniin.

Entäpä sitten jos Eläköön Elämälle tapahtuu ”teemubergmanit” ja suosio alkaa nousta kohisten?

– Ensinnäkin, sellaista vaaraa tuskin on olemassa. Mutta ajatuksen tasolla: jos vaikkapa Provinssi haluaa Eläköön Elämän artistikattaukseensa, niin sitten heidän täytyy rakentaa Apinan replika Törnävänsaarelle.

Koska Eläköön Elämä ei ole vielä musiikkia julkaissut, kuunnellaan loppuun saman niminen Sonja Lumme -kappale. Koska miksipä ei?

Juttu julkaistu alun perin Soundissa 2/2016