Steve Harris ylistää Bruce Dickinsonia: ”Mielestäni hän laulaa paremmin kuin koskaan”

9.9.2023 12:58

Sweden Rock Festival -tapahtuman Youtube-kanavalle on pelmahtanut video, jolla Iron Maiden -basisti Steve Harris juttelee keikkailusta ja kahden bändin (Iron Maiden/British Lion) välillä sukkuloimisesta.

Harrisilta kysytään, mistä hän löytää energiaa kiertämiseen kahden bändin kanssa samaan aikaan.

”No, mitä muutakaan tekisin vapaapäivinäni?”, Harris sanoo. ”Rakastan futista ja muuta, mutta British Lionin kanssa soitetaan tunti ja se on paljon vähemmän stressaavampaa kuin Maidenissa, sillä materiaali on niin erilaista. Se on myös haaste. Maidenin kanssa joutuu stressaamaan vähän enemmän, ainakin kiertueiden alussa. Siihen liittyy paljon enemmän paineita, kuten nykyisenkin kiertueen kohdalla.”

Haastattelija huomauttaa, että kovin monella Harrisin tasolla operoivalla muusikolla ei ole kahta bändiä.

”Perustin [British Lionin] 11 vuotta sitten”, Harris toteaa. ”En olisi voinut tehdä sitä aiemmin, sillä Maidenin kanssa piti liikaa kiirettä. Viimeisen vuosikymmenen aikana Maidenin kanssa ei ole ollut niin kiirettä, emme ole tehneet niin pitkiä rundeja. Se on antanut aikaa tehdä jotain muuta.”

Kun basistilta kysytään, haluaisiko tämä siis käytännössä keikkailla enemmän, mies päättää kehaista osaltaan löyhemmästä keikkakalenterista hyötynyttä laulaja Bruce Dickinsonia.

”Kyllä, nautin edelleen esiintymisestä, joten teen sitä niin paljon kuin suinkin”, Harris sanoo. ”Voisin soittaa neljänä tai viitenä iltaa viikossa, mutta niin ei vain voi tehdä — laulajien kannalta. Se oli rankkaa Brucelle aiemmin, nykypäivästä puhumattakaan. Mielestäni hän laulaa paremmin kuin koskaan, mutta Maidenin kohdalla on nykyään kyse laadusta ei määrästä.”

Lisää luettavaa