Steve Harrisilta kysyttiin, vieläkö Iron Maidenilta voidaan odottaa uutta musiikkia – vastaus lämmittänee bändin faneja

Iron Maiden -basisti Steve Harris kertoo tuoressa Metal Hammerille antamassaan haastattelussa suhtautuvansa luottavaisesti yhtyeensä tulevaisuuteen, ainakin mitä tulee uuden musiikin levytyssuunnitelmiin.

”Meillä on vielä tämä [Legacy of the Beast] kiertue kesken. Olen aika helkkarin varma, että teemme uuden albumin, ja kun kaikki menee hyvin, lähdemme sen tiimoilta myös kiertueelle”, mies toteaa ja ilahduttaa lausunnollaan lukemattomia Rautaneidon faneja ympäri maailmaa.

”Kuinka kauan se sitten kestää, en osaa yhtään sanoa”, mies jatkaa. ”Olemme puhuneet tästä aiheesta ainakin viimeiset 20 vuotta. Mitä enemmän aikaa kuluu, se päivä, jolloin emme enää pysty rundaamaan, tulee lähemmäksi. En kuitenkaan halua ajatella koko asiaa. On kyettävä nauttimaan nykyhetkestä.”

Harris ottaa haastattelussa oman yhtyeensä tulevien kuvioiden lisäksi kantaa myös edustamansa musiikkityylin tulevaisuuden näkymiin. Mies myöntää auliisti, että uusilla yhtyeillä ei ole nykyisin helppoa lyödä itseään läpi.

”Se ei ole nykyään helppoa, varsinkaan uusille bändeille. Tällä hommalla on aina vain vaikeampi ansaita leipänsä. Meille se on eri juttu, sillä olemme paiskineet hommia todella, todella pitkään noustakseemme nykyiseen asemaamme, mutta monetkaan eivät yllä samaan tai juuri mihinkään. He eivät pääse etenemään edes pois pubiskenestä.”

Kysyttäessä, kuinka yhtyeet voisivat edesauttaa uriaan, Harrisilla on neuvo valmiina. ”Heidän täytyisi yrittää rikkoa rajoja ja yrittää löytää terävyyttä tekemisiinsä”, mies ohjeistaa. ”Meidän kappaleemme eivät oikein koskaan ole soveltuneet radiosoittoon. Olemme vain paiskineet kovasti hommia tähän pisteeseen päästäksemme.”