Steve Vai tarkensi kommenttejaan Ozzy Osbourne -yhteistyöstä – ”Puhuin hieman huolimattomasti…”

Kitaravirtuoosin taannoiset kommentit arkistossa pölyttymässä olevasta Vai-Osbourne -albumista ymmärrettiin hieman väärin.
27.2.2023 18:33

Eonmusic haastatteli hiljattain Steve Vaita ja haastattelun yhteydessä kitaravirtuoosi mainitsi ohimennen tehneensä Ozzy Osbournen kanssa biisejä joskus 1990-luvun puolivälissä ja että hänellä on ”kokonainen Ozzy-levy jemmassa” arkistoissaan. Eonmusicin haastattelun tultua julki useat mediat – myös Soundi – tarttui tähän lausahdukseen, joten Steve Vai katsoi parhaaksi hieman tarkentaa sanomisiaan.

”Puhuin hieman huolimattomasti siitä, miten ’istun kokonaisen Ozzy-levyn päällä’ ja se nousi välittömästi otsikoihin. Ozzy ja minä teimme yhteistyötä vuoden 1996 kieppeillä ja yritimme tehdä mahdollisia biisejä hänen siinä vaiheessa jo puoliksi valmiina olleelle Ozzmosis-levylle. Demotimme muutamia biisejä ja tein lisäksi muutaman biisin hänelle tsekattavaksi. Hän päätyi valitsemaan niistä levylleen yhden, My Little Manin. Hänen bändinsä äänitti biisin uudelleen ja siitä tuli upea”, Vai kirjoittaa Facebook-sivullaan.

”Vain yhdellä toisella noissa sessioissa demotulla kappaleella oli Ozzyn laulua. Annoin kaikki demojen masterit levy-yhtiölle ja pidin varmuuskopiot niistä raidoista, jotka itse rakensin. Kaiken kaikkiaan siis materiaalia on olemassa kokonaisen levyn verran, mutta kappaleet tulisi äänittää uudestaan. Nämä ovat vain suuntaa-antavia demoja, eivät valmiita teoksia.”

”Kuten muutkin Ozzy-fanit, minäkin todella toivoisin, että jossain olisi salainen, kadonneeksi luultu Ozzy-levy, joka yhtäkkiä paljastuisi ja yllättäisi meidät, mutta sellaista ei näistä sessioista tullut. Pahoittelen sekaannusta.”

Lisää luettavaa