Stonea kovien kansien väliin – suomalaisen thrash metalin edelläkävijöistä kirja joulukuussa

Ytimekkäästi Stone-nimeä kantava opus julkaistaan joulukuun ensimmäisenä päivänä ja kirjassa pääsevät ääneen paitsi bändi niin myös suomimetallin aikalaiset sekä myöhempien aikojen maailmantähdet.

Kiviä pukinkonttiin! Ari Väntäsen Stone-kirja julkaistaan joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Stone-kirja on pitkän linjan musiikkitoimittaja Ari Väntäsen käsialaa. Väntänen kertoo kirjasta julkaistussa tiedotteessa, että suostui kustantaja Liken ehdotukseen heti, sillä aihe tuntui hänelle tärkeältä.

– Itselle siinä mielessä, että se oli paluu omiin teinivuosiin. Olin Stonen aktiivikaudella 14–18-vuotias, ja materiaalia kerätessä ja kirjoittaessa pääsin fiilistelemään kaikkea hienoa ja hirveää, mitä siihen ikään liittyy. Jos elämällä olisi soundtrack, minulla siihen kuuluisi myös muutama Stonen biisi, kirjailija Väntänen muistelee.

Kirjassa käydään läpi bändin ja suomalaisen metallin vaiheet muinaisajoista nykypäivään. Stonen vaikutusta suomalaisen metallin kehitykseen ei ole kiistäminen ja Väntäsen mukaan kyseessä on suomalaisen metallin merkittävin bändi. Stone nosti täkäläisen metallimusiikin kansainväliselle tasolle.

– Kun speed ja thrash tekivät vallankumouksen raskaassa rockissa ja jalostivat hevistä metallia, Stone oli Suomessa etujoukon kärjessä. Se, että Suomesta tuli arvostettu metallimaa, on Stonen tekemän pohjatyön ansiota, Väntänen kertoo.

Tämän vuoden puolella kirja on saatavilla vain Levykauppa Äxän kautta. Lisätietoa kirjasta löydät täältä.

Stone ei antanut yleisölleen puudutusta Tallinnassa vuonna 1989.