Suomen musiikkikentän rakastamalle Jocke Lybeckille järjestetään muistofestivaali

25.3.2019 10:11

Porvoolainen kulttuuripersoona ja kunnallispoliitikko Joakim “Jocke” Lybeck kuoli onnettomuudessa 16.10.2017. Hän oli 61-vuotias. Lybeck muistetaan musiikkipiireissä aherruksestaan esimerkiksi Turun Klubin, Bar Sohon ja erityisesti Porvoon Bar Maryn (1994–2007) taustajoukoissa, ja kun tieto hänen poismenostaan tuli julki, useat muusikot surivat julkisesti tekijämiehen poismenoa. Täältä voi lukea esimerkiksi Herra Ylpön, Palefacen, Arto Tuunelan, Aino Vennan, Jarkko Martikaisen, Olavi Uusivirran ja Tommy Lindgrenin muistoja.

Nyt tiedotetaan, että 26.–28.4. järjestetään Porvoossa Nou Paha – Jocke Lybeck Fest, jossa juhlitaan edesmenneen pitkää uraa maamme musiikkielämässä. Tapahtuman esiintyjiä ovat muun muassa Jonna Tervomaa & Jussi Jaakonaho Sähköduo, Kauko Röyhkä, Paleface, Paperi T, Dallas Kalevala, Minerva, Mother Goose, Hideout ja Jo’ Buddy. Tapahtuman päätöspäivänä 28.4. järjestetään lasten tapahtuma, jonka jälkeen festivaalia isännöi Thomas Törnroosin Steamin´Jazz Club.

Tiedote kertoo, että kolmen päivän tapahtuma on saanut nimensä Jocken näkemästä unesta. ”Unessa hän ja minä järkättiin festivaali nimeltä Nou paha. Siitä se idea tuli”, kertoo Felix Lybeck, Jocken poika tiedotteessa.

Festivaalin tapahtumapaikaksi tarjoutuivat Vanha 123:en ja entisen Bar Sohon tilat WSOY-talosta.

”Renor Oy on mukana antamalla käyttöömme upean kellaritilan, Porvoo Jazz Festival ja Teatteri Kuume puolestaan studiot Kaivokadun puolella. Tapahtuma toteutetaan pääosin talkoovoimalla. Suunnitelmissa on, että osa lipputuloista käytetään seuraavan Festin järjestämiseen”, tapahtuman tuottaja Iina Olin sanoo.

Maksulliset klubit ovat 123 Kellarissa (Mannerheiminkatu 20), ilmaiskeikat Vanha 123:ssa (Kaivokatu 37). Tapahtuman lippuja voi ostaa Livetosta, lisätietoja festivaalista löytyy täältä.

Lisää luettavaa