Supergrass hajosi, Oasis dokumentiksi

13.4.2010 18:36

Oxfordilainen Supergrass lopettaa toimintansa. Gaz Coombesin johtama yhtye perustettiin vuonna 1993, mutta tuleva kesä on jäämässä ryhmän viimeiseksi. Orkesterin lausunto näyttää seuraavalta: "Thanks to everyone who has supported us over the years.

Oxfordilainen Supergrass lopettaa toimintansa. Gaz Coombesin johtama yhtye perustettiin vuonna 1993, mutta tuleva kesä on jäämässä ryhmän viimeiseksi. Orkesterin lausunto näyttää seuraavalta: "Thanks to everyone who has supported us over the years. We still love each other but, cliché notwithstanding, musical differences have led to us moving on."

Kuusi studioalbumia julkaissut Supergrass soittaa jäähyväiskeikkoja muun muassa Glasgow’ssa, Manchesterissa ja Lontoossa. Viimeinen keikka soi puolestaan Pariisissa 11. kesäkuuta. Yhtye on myös tehnyt nauhoituksia seitsemännelle pitkäsoitolleen, mutta purkitusten julkaiseminen on epävarmaa.

Blurin kehutun No Distance Left To Run -dokumentin tekijät ovat puolestaan käymässä Oasiksen kimppuun. Manchesterilaisyhtyeen tarina aiotaan kertoa "fanien näkökulmasta".

Kesäkuussa singlekokoelman julkaisevan Oasiksen nettisivuilla on tarjolla ohjeet siitä, kuinka dokumentin tekijöitä voi avustaa.

Lisää luettavaa