Suru-uutisia kantautuu: Seppo Kansanoja on kuollut vaikean sairauden murtamana

25.2.2019 09:44

Tämä viikko lähtee liikkeelle surullisissa tunnelmissa. Pitkän uran Invisitio-yhtyeessä tehnyt sekä Juliet Jonesin Sydämen ”ulkojäseneksi” mainittu laulaja Seppo Kansanoja on kuollut. Asiasta kerrotaan muun muassa viimeksi mainitun Facebook-sivuilla.

Kansanoja oli perustamassa 1980–90-lukujen taitteessa Inkvisitiota, josta kehkeytyi vuosien saatossa arvostettu kulttiyhtye. Bändin toinen perustaja oli Juliet Jonesin Sydämestä paremmin tunnettu Eero Hyyppä, ja Inkvisitiota onkin luonnehdittu JJS:n synkemmäksi sisarpuoleksi. Kansanoja sävelsi kappaleita myös Juliet Jonesin Sydämelle, ja esimerkiksi Rakkauslaulu-hitti on hänen käsialaansa.

Inkvisitio pysyi aktiivisena aivan näihin vuosiin asti, ja yhtyeen Hengellinen laulu esiteltiin yleisölle Soundin sivuilla viime joulukuussa. Kappaleessa julistettiin solidaarisuuteen: ”Hengellinen laulu tarttuu eriarvoistumiseen gospelbiisin varmuudella kitaroiden helistessä ja tuuban matalien äänten antaessa selkänojaa. Heikommista on pidettävä huolta, heidän auttajiaan on arvostettava ja ahneus on pahasta”, kirjoitettiin singlestä kertovassa tiedotteessa.

Soundi toivottaa hienolle muusikolle hyvää matkaa sekä voimia artistin läheisille.

Lisää luettavaa