Swallow The Sun juhlistaa uutta levyä kansallismuseossa ja Hvitträskissä kuvatulla videolla

Moonflowers näki päivänvalon tänään.

Kotimainen synkkää ja melodista death-doomia soittava Swallow The Sun on tänään (19.11.) julkaissut uuden Moonflowers-pitkäsoittonsa. Julkaisua juhlistetaan uudella The Void -musiikkivideolla, jonka pääosaa esittää mainosalan arvostettu emeritus ja taidemaalari Mega Maunula. Video on kuvattu Suomen kansallismuseon sekä Hvitträskin upeissa miljöissä.

Suomen kansallismuseon intendentti Liisa Lohtander kertoo museon arvostavan metallimusiikkia osana kansallista kulttuuriperintöämme. Itsenäisyyden ajasta kertovassa Suomen tarina -näyttelyssäkin on kokonainen heavy metalille pyhitetty huone, jossa voi kuunnella eri bändien musiikkia.

”Sehän on varsin leimallisesti juuri suomalaisuuteen liittyvää. Monesti metallimusiikin lyriikat ja visuaalisuuskin ammentavat Suomen luonnosta, kansanperinteestä ja mytologiasta – kuten menneiden vuosisatojen taiteilijoiden ja vaikkapa kansanmuusikoidenkin teokset omina aikoinaan. Musiikki on tärkeä osa kansallista kulttuuriperintöä ja metallimusiikki komea osa tätä jatkumoa”, Lohtander kommentoi.

”Väkilukuun suhteutettunahan meillä on poikkeuksellisen paljon metallibändejäkin – eniten maailmassa? Sillä on todella suuri merkitys niin kansallisesti kuin kulttuurisesti. Ja ehdottomasti metallimusiikki ansaitsee paikkansa myös museoissa, ihan elävänä kulttuurin osana.”

Swallow The Sun aloittaa juuri loppuvuoden kestävän Pohjois-Amerikan-kiertueen. Alkuvuodesta yhtye kiertää puolestaan Suomea seuraavasti:

5.1.2021 Tavastia, Helsinki
6.1.2021 Sawohouse, Kuopio
7.1.2021 Kerubi, Joensuu
8.1.2021 Apollo, Turku
13.1.2021 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
14.1.2021 Lutakko, Jyväskylä
15.1.2021 Tullikamarin Pakkahuone, Tampere