System of A Down -basisti olisi valmis lähtemään Metallican viitoittamalle tielle saadaakseen bändin uuden levyn valmiiksi

https://www.youtube.com/watch?v=r0_BGjfvtjI

Uuden System of A Down -albumin työstö on saanut jo miltei toolmaiset mittasuhteet. Kesällä laulaja-kitaristi Daron Malakian väitti viivästysten johtuvan miltei yksinomaan laulaja Serj Tankianista, joka ei miehen sanojen mukaan olisi halunnut tehdä alunperin edes reilun vuosikymmenen takaisia Hypnotize ja Mesmerize -levyjäkään. Sittemmin Tankian vahvisti väitteet paikkaansa pitäviksi Facebookissa julkaisemassaan lausunnossa.

Nyt yhtyeen basisti Shavo Odadjian on kommentoinut radiokanava KROQ:n The Kevin & Bean Show’lle olevansa omasta puolestaan täysin valmis saattelemaan uuden SOAD-albumin saagan päätökseen, mutta ei tietenkään voi tehdä sitä yksin, mikäli yhtyetoverit eivät ole yhtä innolla hengessä mukana.

”Jos se olisi minusta kiinni, tekisimme sen nyt”, mies aloittaa. ”Mutta se ei ole, tähän tangoon tarvitaan neljä… Voin vain toivoa, sillä kuten sanoin, meillä on niin paljon materiaalia. Meillä on matskua edellisen 10-12 vuoden edestä. Me kaikki kirjoitamme. Minulla on henkilökohtaisesti paljon tavaraa, samoin Daronilla, ja tiedän että Serjilläkin on, mutta en tiedä… En tiedä mitä on meneillään.”

”Toivoa ja halua riittää, tiedätkös? Me kaikki rakastamme edelleen toisiamme”, Odadjian päivittelee. ”Ei ole mitään… kukaan ei ole tehnyt mitään väärää. Kukaan ei ole vihainen. Kukaan ei ole sanonut kenellekään jotain, jota ei voisi enää perua. Mitään sellaista ei ole tapahtunut. Luulen kyseessä olevan lähinnä taiteelliset erimielisyydet.”

Nyt esiin tulleet ongelmat eivät ole suinkaan uusia – ne ovat vain pysyneet tähän saakka suurelta yleisöltä piilossa.

”Kaikki jutut mistä olette lukeneet viimeisen kahden vuoden aikana, ovat olleet olemassa edelliset kymmenen vuotta”, basisti toteaa. ”Ne ovat tulleet vasta nyt esille sosiaalisen median myötä.”

Kun eräs haastattelijoista vitsailee, että kenties orkesterin pitäisi lähteä Metallican viitoittamalle tielle ja pestata psykiatri selvittelemään poppoon ongelmia, Odadjian vastaa pohtineensa samaa jo aiemmin.

”Olen keskustellut asiasta”, mies paljastaa. ”Se olisi siistiä, sillä ehkä jonkun pitäisi istua keskellä ja kertoa, että ’tämä tarkoittaa tuota ja hän tarkoittaa tätä.’ Mutta kyse ei ole siitä, että joku olisi tehnyt jotakin. Ei ole juttuja, joista hän voisi ajatella, että ’hän teki näin siitä ja siitä syystä.”

Voit kuunnella haastattelun kokonaisuudessaan jutun ylälaidasta.