Tarina siitä, miten 1990-luvulla ajauduttiin tilanteeseen, jossa Michael Monroe oli pystyssä levy-yhtiölleen 700 000 dollaria

Monroe muistelee Classic Rock -lehden sivuilla menneitä.
13.10.2017 08:59

Classic Rock -lehden uusimmassa numerossa on pitkä Michael Monroen haastattelu, jossa Mr. Makkonen muun muassa muistelee Hanoi Rocksin jälkeisiä vuosia. Kovin helpolla eivät miehen seuraavat kokoonpanot lähteneet liikkeelle, mikä ilmenee muun muassa kitaristi Steve Stevensin kanssa kasatusta Jerusalem Slim -yhtyeen ainoasta albumista.

Haastattelussa Monroe kertoo, miten vuonna 1992 julkaistu levy oli katastrofi alusta loppuun. Hän kertoo olleensa sen tekemisen päätteeksi velkaa levy-yhtiölleen sellaiset 700 000 dollaria – ei ihan paras tilanne, voisi sanoa.

”Halusin, että Little Steven olisi tuottanut albumin, mutta levy-yhtiö valitsi heavytuottaja Michael Wagenerin. Se oli pahin mahdollinen yhdistelmä. Levystä kehkeytyi painajainen”, Monroe kertoo lehdessä.

”Kun olimme äänittäneet pari viikkoa lauluja Los Angelesissa, meidän piti seuraavaksi tehdä parin viikon ajan kitaradubbauksia. Siitä kehkeytyikin kolmen kuukauden kitarahelvetti. Steve tuplasi uudelleen ja uudelleen sooloja sekä muita osia, ja Wagener kannusti häntä soittamaan kaikkea kikkailukamaa.”

Monroe pyysi levy-yhtiön A&R-miestä lopettamaan hullutukset, mutta tämän mielestä äänitetty jälki oli aivan hyvää. Monroeta kehotettiin ottamaan iisisti, mutta tämä oli huolissaan, kun levyn tekemiseen oli palanut rahaa siinä vaiheessa jo 300 000 dollaria.

”Kysyin, mitä oikein ne halusivat tehdä. Käyttää toiset 300 000 dollaria, ennen kuin huomaavat, miten paska levy siitä tuli?” Monroe sanoo.

Stevens ja Wagener ajautuivat kuitenkin riitoihin levyn miksausvaiheessa ja lopulta Stevens totesi, että hänen mielestään koko albumi pitäisi tehdä uudelleen nollapisteestä. Monroe kertoo, että tämän jälkeen kitaristi katosi ja Monroe näki hänet seuraavan kerran MTV Awards -gaalassa soittamassa Vince Neilin bändissä.

Episodin jälkeen Monroe halusi vain eroon levy-yhtiöstään. Hänen oli alun perin tarkoitus jatkaa Polygramilla vielä ainakin kuuden levyn verran, mutta rahaa hänen olisi ollut turha odottaa, kun Jerusalem Slim -levytys oli maksanut sellaiset 700 000 dollaria ja yhtiö halusi omansa pois.

Hieman yli vuoden päästä Monroe kuitenkin tiputettiin yhtiön rosterista – ”Luojan kiitos”, mies sanoo – ja hän alkoi työstää uutta Demolition 23 -bändiä. Siitä sitten tulikin vähän mukavampi episodi Monroen elämässä.

Monroe kertoi samasta aiheesta muun muassa Soundissa 6/17. Etsi se käsiisi, jos Makkosen seikkailut kiinnostavat!

Lisää luettavaa