Tarja Turunen Marko Hietalasta: ”Hän ei ole enää sama ihminen kuin aikaisemmin bändissä”

19.2.2024 17:06

Tarja Turunen nähtiin pari päivää sitten brasilialaisen Metal Musikast -podcastin vieraana kertomassa kuulumisiaan. Turunen kiertää maaliskuussa Etelä-Amerikkaa yhdessä Marko Hietalan kanssa, ja haastattelijaa kiinnosti kuulla, miten kaksikko päätyi samaan projektiin kaikkien näiden vuosien jälkeen. Kummatkin ovat Nightwish-veteraaneja, mutta muusikoiden välit katkesivat pitkäksi aikaa vuonna 2005 Turusen erottamisen myötä.

Turunen kertoo haastattelussa, miten hän kutsui viime vuonna Hietalan laulamaan kanssaan Phantom of the Opera -klassikkobiisiä, jota kaksikko tulkitsi yhdessä jo muinoin Nightwish-aikoina. Tämä Sveitsissä esitetty ohjelmanumero sujui hyvin, ja sen jälkeen yhteistyö on ollut helppoa.

”Olimme tavanneet toisemme jo aikaisemmin – olimme laulaneet pari vuotta aikaisemmin muutamaan otteeseen Suomessa yhdessä – joten olimme tavallaan puhdistaneet pöydän jo valmiiksi. Olimme asiallisissa väleissä, näin sanoakseni, mutta Phantom of the Operan esittäminen kaikkien näiden vuosien jälkeen oli aivan uskomatonta. Teimme sen oikeastaan kahdesti, ensin Sveitsissä ja sitten Suomessa. Nyt aiomme jatkaa sen ja monien muiden biisien esittämistä Brasiliassa”, Turunen kertoo brassitoimittajalle ja jatkaa:

”Meidän välillämme on uudenlainen suhde, koska hän ei ole enää sama ihminen kuin aikaisemmin bändissä. Hän on muuttunut paljon, ja tässä on vierähtänyt monia vuosia. Olen itsekin muuttunut. Elämä on muuttanut meitä. Meillä on siis uudenlainen suhde toisiimme, sanotaanko näin. Ja iloitsen kovasti siitä, että olen oppinut tuntemaan hänet paremmin kaikkien näiden vuosien jälkeen.”

Lisää luettavaa