Tarjolla ”päivän grohlit” – Dave on ehtiväistä sorttia!

Foo Fightersin jonkinmoinen tauko ei ole tarkoittanut Dave Grohlin hiljaiseloa. Melkeinpä päinvastoin.

Otetaan ensin kuunteluun Grohlin ja Corey Taylorin (Slipknot, Stone Sour) yhdessä työstämä uusi kappale From Can To Can’t, joka löytyy Sound City: Real To Reel -sountrackilta. Grohl nimittäin innostui viime vuonna työstämään dokumentin kuuluisasta losangelesilaisesta Sound City -studiosta ja muusikon dokkaridebyytti saakin ensi-iltansa Sundance Film Festival -tapahtumassa 18. tammikuuta.

Mutta niin, se From Can To Can’t. Se soi tässä alla:Grohl ei tietenkään olisi Grohl, jos hän ei olisi kasannut myös uutta yhtyettä ”dokumentin ympärille”. Dave Grohl & Sound City Players esiintyy tammikuussa muun muassa Sundancen festivaalilla ja Hollywood Palladiumissa.

Sound City Playersissa vaikuttavat muun muassa Foo Fighters -miehet Pat Smear, Taylor Hawkins, Chris Shiflett ja Nate Mendel, Nirvanan Krist Novoselic, Rage Against The Machinen Brad Wilk, Fearin Lee Ving, John Fogerty ja Rick Springfield. 

Treeneihinkin on ehditty:

Ettei nyt kaikki olisi pelkkää Sound Citya niin kerrottakoon sekin, että Grohl on mukana amerikkalaismuusikoiden(kin) intoileman Ghostin toisessa tulemisessa. Esimerkiksi Phil Anselmon ja James Hetfieldin  fanittaman retrohenkisen ruotsalaisyhtyeen Secular Haze -singlen b-puolelta nimittäin löytyy Abbalta lainattu I’m A Marionette ja Grohl toimii kuin toimiikin lainakappaleen tuottajana ja rumpalina.

Kappaleet soivat livenä täällä: