”Tätä ei ollut hauskaa katsoa” – The Darknessin Justin Hawkins suree Bon Jovin romahtanutta laulukuntoa

10.5.2022 09:57

Sosiaalisessa mediassa on kiertänyt viime viikkoina aika ikäviä videoita Bon Jovin keikoilta. Yleisön kuvaamista videoista käy nopeasti selväksi, ettei Jon Bon Jovilla ole kaikki kunnossa: poissa on levyiltä tuttu vahva lauluääni, tilalla epämääräistä harhailua hittibiisien läpi. Eikä sekään näytä auttavan, että kappaleet esitetään paljon alkuperäistä matalammalta.

Blabbermouth uutisoi The Darknessin kultakurkun Justin Hawkinsin kommentoineen videoita omalla Youtube-kanavallaan. Hawkinsin videot ovat tavallisesti pilke silmäkulmassa tehtyjä kommentaareja kaikenlaisista ajankohtaisista musiikkiasioista, mutta tällä kertaa laulaja näyttää puhuneen vakavammalla äänensävyllä. Ei käy Bonkkaa kateeksi, tuumaa Darkness-laulaja.

”En ole tehnyt yhtä pitkää tai menestyksekästä uraa kuin Bon Jovi. Mutta tälläkin tasolla, millä itse olen, on kamala tunne, jos ei pysty tarjoamaan yleisölle sellaista esitystä kuin se ansaitsisi. Se on kauhea, kauhea tunne, eikä siinä tilanteessa nauti enää esiintymisestä, silloin haluaa vain lähteä kotiin. Luulen hänen tuntevan näin juuri nyt”, Hawkins sanoo.

”Hänen ympärillään on kuitenkin varmasti valtava koneisto, joka estää häntä keskeyttämästä. Se olisi kuitenkin oikea ratkaisu, enkä nyt tarkoita, että hänen pitäisi lopettaa kokonaan.”

Hawkins lisää, ettei Bon Jovin tilanne liity videoiden perusteella välttämättä mihinkään fyysiseen vammaan. Mikäli laulajalegendan äänihuulissa olisi esimerkiksi jokin kyhmy, ongelmat olisivat enemmän samantyyppisiä kuin äänenmurroksessa, eli laulu muuttuisi arvaamattomaksi.

”Tässä tapauksessa kuulostaa kuitenkin siltä, että hän on uskomattoman väsynyt”, Hawkins sanoo.

”Kenties hän tarvitsee jonkinlaista terapiaa. Hänen pitäisi puhua jollekulle ja houkutella taito takaisin. Minusta ei kuulosta siltä, että hänen äänensä olisi vahingoittunut. En ole mikään lääkäri, mutta minullakin on ollut ongelmia lauluääneni kanssa. Ja kun hän laulaa pitkiä ääniä epävireessä, se voi viitata siihen, että hänen kuulossaan on jotain vikaa.”

”Tätä ei ollut hauska katsoa, eikä ole hauskaa että näin tapahtuu yhdelle suurista. Hän on loistava laulaja, on aina ollut, mutta nyt kuulostaa siltä kuin jokin söisi häntä sisältä päin.”

Toivotaan, että Bonkka malttaisi levähtää hieman ja kerätä voimia uutta yritystä varten. Melkoisen alakuloisia nuo livevideot ovat todellakin olleet.

Lisää luettavaa