Teksasilaispastori huolissaan ”paholaista palvovan” Ghostin tulevasta konsertista – ”Se ei ole hyväksi yhteisöllemme”

18.11.2018 17:28

Vielä riittää rock ’n’ rollissa vaaran tuntua. Ruotsalaisen Ghostin tuleva eiintyminen Wagner Noël Performing Arts Centerissä maanantaina 19. päivä marraskuuta on nimittäin saanut paikalliset kirkkopiirit takajaloilleen. Pastori Larry Long kertoi radiokanava KWEL AM 1070 FM 107.1:n aamuohjelmassa olevansa hyvin huolissaan yhtyeen vaikutuksesta yhteisön hyvinvointiin.

”Olin rukousryhmässä eilen iltapäivällä, joten en kuullut asiasta ennen aamua. Luin siitä ystäväni Facebook-päivityksessä”, Long kertoo. ”Se oli kesken rukoushetkemme, kun ajatus siitä, että asialle on tehtävä jotain, kristallisoitui mielessäni. En usko että voimme estää bändiä tulemasta — en tiedä miten se olisi edes mahdollista — mutta asia on huolestuttava. Enkä ole niinkään huolissani bändistä, vaan siitä, että Wagner Noëlilla ei ollut tarpeeksi järkeä jättää yhtyettä buukkaamatta. Mitä ne ihmiset oikein ajattelivat? Ovatko he osa yhteisöämme? Välittävätkö he siitä, mitä suurin osa yhteisöstämme ajattelee tälläisesta toiminnasta? On mielestäni melkoisen merkillepantavaa, että he kiinnittivät tämänkaltaisen yhtyeen.”

Pastori myöntää olevansa erityisen huolestunut yhtyeen kappaleiden sanoitusten sisältämistä viesteistä.

”Kyllä, olen huolestunut bändin sanoitusten sisällöstä”, Long toteaa. ”Amerikassa on uskonnonvapaus ja se kattaa myös uskonnonvastaisuuden, mikäli ihmiset ovat sellaiseen päin kallellaan. Siinä mielessä yhtye ehdottomasti vaivaa minua. En kuitenkaan kannata bändin kieltämistäkään. Se mitä minä kannatan, on sen selvittämistä, että mitä Wagner Noëlilla oikein ajateltiin… en tiedä mitä he voivat tehdä allekirjoitettuaan sopimuksen, mutta heillä täytyisi olla enemmän järkeä. Yhteisön pitäisi olla asiasta hädissään. Tämä ei ole  hyväksi yhteisöllemme. Me kristityt uskomme paholaisen olevan totta, joten tässä olisi nyt sitten paholaista palvova bändi… olen varma että yhtye uskoo paholaisen olevan totta, tuskin he käyttäisivät sitä muuten vain jujuna musiikissaan. Mikäli luet heidän joidenkin kappaleiden sanoituksiaan, ne ovat hyvin järkyttäviä.”

Long kertoo törmänneensä Ghostin pahuuden kannalta paljonpuhuvaan tarinaan yhtyeen taustoja selvittäessään.

”Törmäsin erääseen mielenkiintoiseen asiaan, kun selvitin yhtyeen taustoja netistä. Kun he tulivat Amerikkaan, he menivät Nashvilleen äänittämään albumiaan, mutta eivät löytäneet ketään laulamaan sille, koska heidän musiikkinsa on niin demonista. Niinpä heillä oli vaikeuksia löytää laulajaa. Hauskuus piilee siinä, että he eivät voineet äänittää albumiaan Nashvillessä, joten he joutuivat matkustamaan Kaliforniaan löytääkseen jonkun, joka suostuisi laulamaan paholaisen musiikkia”, Long naureskelee.

Erityisen huolestuttavista kappaleista ja niiden sanoituksista puhuessaan pastori nostaa esiin Square Hammer -hitin.

”Siellä on kappale… mikä sen nimi olikaan? Satan’s Hammer? Jokin vasara. Se kertoo kappaleen laulajan pyrkimyksistä luoda suhde paholaiseen. Kun nuoret ihmiset menevät tälläiseen konserttiin ja ajattelevat sen olevan vain viatonta hauskanpitoa — vähän kuin Halloween — ja ajattelevat, että eihän kyseessä ole mikään iso juttu, mutta kuka tietää, mille he oikein avaavat sydämensä ja elämänsä noita lyriikoita laulaessaan.”

Myös yhtyeen imago arveluttaa Longia.

”Keulahahmon nimi on Tobias, mikäli se nyt ylipäätään on hänen oikea nimensä. Loppuja heistä kutsutaan aavelaumaksi, tai vastaavaksi. Kun näet tälläista, ajattelet tietenkin, että kuinka paljon tästä on… ymmärtävätkö he mitä he ovat tekemässä? Uskon heidän ymmärtävän. Uskon heidän tekevän tätä tahallaan ja uskon heidän palvovan paholaista, koska uskon kristittynä paholaisen olevan totta. Jotkut saattavat kuunella tätä ja ajatella, että suurentelette tätä tai jotain sen suuntaista. Mutta voit ajatella niin vain siinä tapauksessa, että uskot ettei paholaista ole olemassa.”

Haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan täällä.

Lisää luettavaa